Ponovno močneje sneži, ponekod na avtocestah se pojavljajo zastoji

Prometno-informacijski center poroča, da so na cestah plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Ponekod na avtocestah se zato pojavljajo zastoji.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. januar 2023 ob 09:58
Sneženje v Ljutomeru

Sneženje v Ljutomeru

V četrtek dopoldan po večjem delu države ponovno sneži. Prometno-informacijski center poroča, da so na cestah plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Ponekod na avtocestah se zato pojavljajo zastoji.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v četrtek oblačno. V notranjosti Slovenije bo rahlo do zmerno snežilo, na Primorskem pa občasno rahlo deževalo. Tam bo pihala večinoma šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa dopoldne severni veter. Padavine bodo popoldne slabele in marsikje ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

V petek dopoldne bodo rahle padavine povsod ponehale, najkasneje na jugu. Čez dan bo pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Sneg v Prlekiji

Po vsej državi je močno snežilo, ponekod so nastajali zastoji


V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti okrepil severnik. Še nekoliko hladneje bo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava