Novi del vrtca Mala Nedelja praznoval svoj 1. rojstni dan

Minilo je eno leto, kar je vrtec pri Mali Nedelji dobil svoj težko pričakovani prizidek k staremu delu.

Prlekija-on.net, petek, 20. januar 2023 ob 15:18
Rojstni dan novega dela vrtca Mala Nedelja

Rojstni dan novega dela vrtca Mala Nedelja

Minilo je eno leto, kar je vrtec pri Mali Nedelji dobil svoj težko pričakovani prizidek k staremu delu. Vsaka obletnica je priložnost za lep dogodek in prijetno druženje, zato smo ta januarski petek v našem vrtcu obeležili prvo obletnico.

V kulturnem programu so se predstavili otroci vrtca. Vse zbrane je nagovoril in se predstavil s svojo zgodbo naš novi prijatelj in na novo rojen knjižni junak našega vrtca - Mali Grolek.

Mali Grolek je nastajal celo jesen med otroci vrtca, ki so na sprehodih po kraju opazovali grozdje na bližnjih brajdah. Grozdje je zorelo, spreminjalo barve in v sklopu leta prleških vrednot in vinske kulture smo med opazovanjem grozdja spoznavali stare običaje povezane s trgatvijo. Pripravili smo »provo brotvo«, spoznali püto, prešali, stisnili provi jabočni sok in naredili jurkino marmelado in ob tem razvijali zgodbico o našem GROLEKU.

Ob današnjem slavju smo izdali tudi skrivnost, da bo po njegovi zgodbici nastala tudi slikanica v prleščini in slovenščini. Naša malonedeljska.

Na praznovanju smo se kot se spodobi tudi posladkali s torto presenečenja. S tako posebno.

Veseli smo bili, da so se vabilu na naše praznovanje z veseljem odzvali tudi zaposleni šole, ga. ravnateljica Breda Žunič, ga. županja Olga Karba, predsednik KS Mala Nedelja, g. Boštjan Žerdin in podpredsednica KS Radoslavci, ga. Irena Žinko.

Otroci in odrasli smo skupaj zapeli, zaplesali in se posladkali z »malonedeljskimi palačinkami« in torto presenečenja.

Današnji dan je bil pravi za to, da smo se prepustili spontani radosti in trenutkom zadovoljstva, kajti otroci so naši veliki učitelji, ki nas učijo, kako to početi.

Mi pa se trudimo, da jim predajamo življenjske vrednote, tudi tiste, ki so povezane z našo domačo dediščino, z našo preteklostjo, ki naj jim bo temelj za prihodnost. Pomembno je, da nam vsem nam taka druženja ostanejo v lepem spominu.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc



Več v Kultura in izobraževanje