Na avtocestah številni zastoji in zdrsi vozil, kolone so dolge po 50 km in več

Burja bo dosegala hitrost do 140 km/h, tudi v notranjosti bo zelo vetrovno. Ponekod lahko zapade do 50 cm snega.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2023 ob 08:24
Na severovzhodu zaenkrat ni težav

Na severovzhodu zaenkrat ni težav

Za ponedeljek so napovedane obilnejše padavine, sneženje bo ob močnem vetru povzročalo snežne zamete, možni so tudi vetrolomi. Prometno-informacijski center poroča, da je zaradi vremenskih razmer Primorska avtocesta zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi burje. Zaprt je tudi uvoz Kastelec proti Ljubljani. Obvoz Kastelec - Kozina. Zapora je odvisna od vremenskih razmer. Avtocesta je zaprta tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani, kjer je zdrs več vozil. Nastaja zastoj. Zapora je tudi v razcepu Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru. Hitra cesta Razdrto - Nova Gorica je zaprta med Selom in Razcepom Nanos v obe smeri, zaradi burje.

Zastoji nastajajo na več odsekih, zaradi snežnih razmer in zaradi jutranje prometne konice proti mestnim središčem:
- na dolenjski avtocesti med priključki Drnovo - Trebnje - Grosuplje - Ljubljana,
- na primorski avtocesti med Gabrkom, Postojno in Brezovico v obe smeri,
- na štajerski avtocesti od Krtine proti Ljubljani.

Potovalni čas je daljši.

Na A1, Ljubljana - Koper, priključek Brezovica - priključek Razdrto v smeri Kopra, območje zastojev, zamuda: 46 min, dolžina: 43 km in 200 m.
Na A1, Koper - Ljubljana, priključek Razdrto - počivališče Lom v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 36 min, dolžina: 19 km in 400 m.

Na severovzhodu Slovenije zaenkrat ni težav, pri nas za zdaj dežuje.

Ponovno bo snežilo

Sneženje se bo okrepilo in zajelo večji del države


km‼️ Na pot le v NUJNEM PRIMERU ‼️

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Nedelja, 22. januar 2023
Zastoji
Po državi je več zastojev in zapor, vir: Prometno-informacijski center

SNEG IN VETER Ponekod po državi že močno sneži, ceste so zasnežene in promet na takšnih območjih poteka počasneje....

Objavil/a Promet.si dne Nedelja, 22. januar 2023

Pihala bo zelo močna burja

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v ponedeljek oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo, nad nadmorsko višino okoli 500 m bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zelo močna burja, drugod okrepljen severovzhodni veter. Veter bo čez dan nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju do okoli 8 °C.

Ponoči bodo padavine na jugu ponehale, tudi burja bo še naprej slabela. Jutranje temperature bodo od -2 do 5 °C.

V torek bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, občasno bodo še padavine, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Po nižinah bo povečini deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Arso je izdal opozorilo, da bo v ponedeljek zjutraj ter dopoldne burja na Primorskem na izpostavljenih mestih dosegala hitrost do 140 km/h. Tudi v notranjosti bo zelo vetrovno. Veter bo čez dan nekoliko oslabel. Od nedelje zvečer do ponedeljka zvečer bo na Notranjskem, Kočevskem in ponekod na Dolenjskem zapadlo od 30 do 50 cm snega. Veter bo v višjih legah gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma.




Več v Narava