V četrtek so nas zajele padavine, ki niso dež niti sneg

Babje pšeno je padavina v obliki drobnih belih neprozornih gostih okroglih zrn s premerom od 1 do 5 mm, ki so brez ledenega oklepa. Pri padcu na trdo podlago odskakujejo in se razletijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. januar 2023 ob 21:23
Babje pšeno

Babje pšeno

V četrtek popoldan so ponekod v severovzhodni Sloveniji nastale manjše snežne plohe, marsikje pa je padalo babje pšeno, tudi v Ljutomeru. Babje pšeno je padavina v obliki drobnih belih neprozornih gostih okroglih zrn s premerom od 1 do 5 mm, ki so brez ledenega oklepa. Pri padcu na trdo podlago odskakujejo in se razletijo.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči in zjutraj na zahodu delno jasno, drugod pa oblačno. Na jugovzhodu in na Pohorju bo lahko naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 2 °C.

V petek bo na Primorskem in v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod povečini oblačno. Na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Ponoči in jutri dopoldne bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno v zahodni in osrednji Sloveniji, na vzhodu pa bo precej nizke oblačnosti. Veter bo oslabel. V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Jutro bo mrzlo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava