Ben-Maj in Julia ustvarjata naprej, do sedaj sta izdala šest avtorskih skladb in osem priredb

Do sedaj sta izdala šest avtorskih skladb in osem priredb na že obstoječe pesmi, preigravata pa veliko znanih slovenskih ansamblov. Trenutno nastaja venček slovenskih ljudskih pesmi, ki je že posnet. V načrtu pa imata še kar nekaj priredb, posvečata pa se pretežno narodnozabavni glasbi.

Prlekija-on.net, petek, 27. januar 2023 ob 13:10
Julia in Ben-Maj

Julia in Ben-Maj

Ben-Maj in Julia Gašparič sta mlada nadobudna prleška glasbenika iz Spodnjih Ključarovcev, ki sta leta 2019 izdala svojo prvo avtorsko pesem Prleški muzikant, decembra 2020 pa sta izdala svoj prvi album z naslovom Ostanimo skupaj, na katerem so tri avtorske pesmi in pet priredb. Takrat smo ju na našem portalu že predstavili in ker sta zelo ustvarjalna, smo tokrat preverili, kako je napredovala in kako trenutno poteka njuna glasbena pot.

Ben-Maj je sedaj star 14, Julia pa 11 let. Kot so nam povedali domači, sta v tem času lepo napredovala. Obiskujeta glasbeno šolo in privat akademijo za glas. Do sedaj sta izdala šest avtorskih skladb in osem priredb na že obstoječe pesmi, preigravata pa veliko znanih slovenskih ansamblov. Trenutno nastaja venček slovenskih ljudskih pesmi, ki je že posnet. V načrtu pa imata še kar nekaj priredb, posvečata pa se pretežno narodnozabavni glasbi.

Njuna prva avtorska pesem je Prleški muzikant

Ben-Maj in Julia, mlada nadobudna glasbenika in ponosna Prleka, izdala svoj prvi album


Julia in Ben-Maj

Najraje nastopata za dušo in srce poslušalcev. Oder jima ni tuj, zelo uživata na njem. Treme skoraj ne poznata, tudi kakega tekmovanja se udeležita.

Večkrat nastopata na lokalnih televizijah v oddaji Ujemi sanje. Z velikim veseljem pripravljata razna presenečenja ob praznovanjih. Pravita, da je zaenkrat to dovolj, ne želita si še prevelikih pritiskov in pogostih večjih nastopov. Pravita, da je za to še čas, sedaj je glavna šola in izobraževanje na glasbenem področju. Pa tudi za svoj glas, ki se še razvija in oblikuje, morata poskrbeti, da ga ne preobremenjujeta.

Nekaj besedil za avtorske pesmi je napisala njuna babica Marija Gašparič. Napisala in izdala pa je tudi dve knjigi, tretja pa nastaja.
Kot pravijo, so ustvarjalna družina, nikoli jim ni dolgčas.

Nekaj njunih najnovejših skladb in priredb si lahko ogledate v priloženih videih.



Več v Glasba in film