V naravi prvi znanilci pomladi, a bo v naslednjih dneh hladneje

V naravi so že zacveteli prvi zvončki in norice, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji.

Prlekija-on.net, sobota, 4. februar 2023 ob 18:49
Norice in zvončki

Norice in zvončki

V naravi so že zacveteli prvi zvončki in norice, sicer prvi znanilci pomladi, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji. Zasledili smo jih lahko sicer tudi že v začetku januarja ali še prej, ampak nekoliko redkeje in ne tako množično.

A po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo v naslednjih dneh nekoliko ohladilo. V soboto zvečer in ponoči bo pretežno jasno, proti jutru pa se bo oblačnost ponekod povečala. Na vzhodu in severu bo sprva še pihal okrepljen severnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah okoli -10, ob morju malo nad 0 °C.

V nedeljo bo sprva precej jasno, več oblačnosti bo na Primorskem, proti večeru se bo oblačnost povsod povečala. Pihal bo severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju ob šibki burji do 8 °C.

Veter je že podrl številna drevesa

Številni vetrolomi, v Ljutomeru okoli 1.500 odjemalcev ostalo brez električne energije


Na vzhodu in severu Slovenije bo zvečer še pihal okrepljen severnik, posamezni sunki lahko presežejo hitrost 70 km/h. Možen bo vetrolom.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. V torek bo sončno. V sredo bo v notranjosti spet nekaj več oblačnosti, še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladno bo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava