Po Madžarih v Prlekijo prihajajo Madžarke

V četrtek, 9. februarja, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana mednarodna futsal tekma ženskih reprezentanc Slovenije in Madžarske.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. februar 2023 ob 18:13
Ženska futsal reprezentanca Slovenije

Ženska futsal reprezentanca Slovenije

Ljubitelji športa v Prlekiji so imeli 5. januarja letos izvrstno priložnost spremljati najboljše rokometaše Slovenije in Madžarske, ki so v dvorani ŠIC Ljutomer odigrali tekmo v sklopu priprav na minulo svetovno prvenstvo. Tekma je pritegnila kar 800 obiskovalcev, številni pa so zaradi omejenih kapacitet ostali brez vstopnic in dvoboja niso mogli spremljati v živo.

Že v četrtek, 9. februarja, se ponuja nova priložnost za spremljanje vrhunskega športnega dogodka v Ljutomeru. V sklopu priprav, ki jih bo slovenska ženska futsal reprezentanca opravila v Prlekiji med 6. in 9. februarjem, se bo namreč pomerila z evropsko velesilo Madžarsko. Slovenke bodo bivale v Biotermah Mala Nedelja, treninge pa bodo opravljale v dvorani ŠIC Ljutomer in telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Priprave in tekmo slovenske izbrane vrste v Prlekiji Nogometna zveza Slovenije organizira skupaj s KMN Meteorplast Ljutomer in družbo ŠIC d.o.o. Ljutomer.

Madžarske bodo med 17. in 19. marcem v domačem Debrecenu gostile 3. evropsko prvenstvo, na katerem bodo nastopile najboljše štiri evropske reprezentance (Španija, Portugalska, Ukrajina, Madžarska). Prav Madžarska se bo v času priprav pomerila kar dvakrat s Slovenijo. To bo izvrstna priložnost naše izbrane vrste za tekmo z ekipo iz evropskega vrha, hkrati pa tudi priložnost za vse gledalce, da v Ljutomeru podprejo našo izbrano vrsto in na delu vidijo eno najboljših evropskih reprezentanc. Prvi dvoboj z Madžarkami bo slovenska reprezentanca odigrala v sredo, 8. februarja, v Zalaegerszegu, dan kasneje pa še v Ljutomeru. 2Tekma v dvorani ŠIC Ljutomer se bo pričela ob 17.30 uri.

Vstopnice, ki stanejo le 5 evrov, lahko kupite v lokalu ŠIC bar v dvorani ŠIC Ljutomer.

Selektor Slovenije Drago Adamič je že tudi objavil seznam igralk:
Maja Zajc (FK Lukovica), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Ela Maxine Košir (ŠD Extrem), Maja Srebot (ŠD Košana), Teja Keržič (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Tjaša Močnik (ŽNK Celje), Maša Novak (ŽNK Celje), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika).

Igralke na čakanju:
Rebeka Bačar (KMN Slovenske gorice), Šejla Čibukčić (ŠD Košana), Urška Kepa (FK Novo mesto), Tina Jesenovec (ŽNK Celje), Nina Žižek (ŽNK Celje).

Futsal ženske



Več v Šport