Nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, v nesreči umrl 36-letni voznik tovornega vozila

60-letni madžarski državljan, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, je vozil vozilo v okvari po voznem pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. V zadnjo stran polpriklopnega vozila je trčil 36-letni voznik tovornega vozila, slovenski državljan, ki je vozil za njim in je na kraju podlegel poškodbam.

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2023 ob 13:43
Prometna nesreča se je zgodila na pomurski avtoceti

Prometna nesreča se je zgodila na pomurski avtoceti

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila na pomurski avtocesti na relaciji Maribor - Murska Sobota, med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas v kateri je umrl voznik tovornega vozila.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, ki je vozil vozilo v okvari po voznem pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. V zadnjo stran polpriklopnega vozila je trčil 36-letni voznik tovornega vozila, slovenski državljan, ki je vozil za njim in je na kraju podlegel poškodbam.

Do prometne nesreče je prišlo pred izvozom

V prometni nesreči na avtocesti umrl voznik tovornega vozila


Kraj prometne nesreče si je ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke.

Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin prometne nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah območja PU Murska Sobota. V enakem obdobju lanskega leta ni bilo žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, da vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

Foto: PGD Ljutomer

Nesreče v cestnem prometu 15.02.2023 6:24 Ob 6.24 je na pomurski avtocesti med priključkoma Sveti Jurij ob...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Sreda, 15. februar 2023


Več v Črna kronika