Kurentanc navdušil razprodano dvorano

Magnifico je očaral in začaral razprodano karnevalsko dvorano, ki je bila znova polna do zadnjega kotička, dogajanje pa so z izvrstno energijo na najboljši možni način dopolnili člani zasedbe Rok n band in DJ David Nyx.

Prlekija-on.net, sobota, 18. februar 2023 ob 11:43
Kurentanc na Ptuju

Kurentanc na Ptuju

Čas Kurentovanja je na Ptuju in v okolici prav poseben. Domačini dihajo s pustnim izročilom, uživajo v šemljenju in ljubezen do tega prenašajo tudi na mlajše generacije in številne obiskovalce. Na vsakem koraku vas bodo na mestnih ulicah prijazno in veselo pozdravile avtohtone in karnevalske maske. Po nekajletnem premoru je letos pustno vzdušje še bolj veselo in v teh dneh je Ptuj prestolnica pustne zabave, rajanja, povork in druženj. Kurentovanje pa ne pomeni samo maskiranja in povork, ampak je predvsem spoštovanje tradicije, narave, obredov, slavi sodelovanje, dobre želje in prijateljstvo.

Sinoči, 17. februarja, je karnevalska dvorana Campus Sava Ptuj gostila edinstveni Kurentanc, tradicionalno pustno zabavo Kluba ptujskih študentov. Magnifico je očaral in začaral razprodano karnevalsko dvorano, ki je bila znova polna do zadnjega kotička, dogajanje pa so z izvrstno energijo na najboljši možni način dopolnili člani zasedbe Rok'n'band in DJ David Nyx. Ptujske pekarne in slaščičarne so tudi letos udeležence Kurentanca razveselile s krofi - kar 3.000 so jih razdelili. Večer je prinesel tudi nagrade najlepšim maskam - trem posameznim en najlepši skupinski maski. Večer je prekipeval od pozitivne energije, publika na Ptuju pa je znova uživala v izjemnem vzdušju.



Več v Družabno