Dvema voznikoma zasegli vozili, dva so pridržali

Ormoški policisti so v minulih dneh obravnavali več voznikov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj ali pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, torek, 21. februar 2023 ob 19:24
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 17. februarja, ob 9.50 so sprejeli kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja »Goljufije« in je oškodovanko oškodoval za 75,00 EUR. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

V soboto, 18. februarja, ob 18.10 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilo zaseženo vozilo, registrske tablice. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

V nedeljo, 19. februarja, ob 4.25 so v naselju Središče ob Dravi kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku državljanu Hrvaške je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje s privedbo v postopek na Okrajno sodišče v Ormožu.

V ponedeljek, 20. februarja, ob 19.55 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, na pristojno sodišče pa bo poslan zoper kršitelja Obdolžilni predlog.

Ob 21.10 so policisti na podlagi 24. člena ZPrCP pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bodo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Ob 02.35 je bilo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika