Nove Drogine dobrote postale Izbrani produkti leta 2023

Vložnine Droga so že vse od leta 2011 pod okriljem slovenskega družinskega podjetja Ahac d.o.o., ki ima strateško namero ohranjati tradicijo proizvodnje vložnin Droga v proizvodnem obratu v Prlekiji in razvijati nove okuse.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. februar 2023 ob 14:09
Roman Moškotevc, direktor in ustanovitelj podjetja Ahac d.o.o. in Marinka Kolarič Lašič, vodja proizvodnje

Roman Moškotevc, direktor in ustanovitelj podjetja Ahac d.o.o. in Marinka Kolarič Lašič, vodja proizvodnje

Krompirjeva solata, paradižnikova omaka - šalša, namaz s papriko in kumaricami ter bučkina solata. To so nove vložnine Droga, bogatega okusa in brez konzervansov, ki so na slavnostni prireditvi 16. 2. 2023 prejele priznanje potrošnikov Izbran produkt leta 2023!

V slovenske domove so pripeljali nove okuse in prav nova linija štirih vložnin Droga je na slavnostni prireditvi 16. 2. 2023 v Lutkovnem gledališču v Ljubljani postala Izbran produkt leta 2023. »Ko smo v Drogino družino dodali štiri nove izdelke, smo verjeli, da bodo vedno znova našli svoje mesto v domači slovenski kuhinji. Veseli nas, da nam je zastavljen cilj uspelo doseči,« je izpostavil direktor in ustanovitelj podjetja Ahac d. o. o., Roman Moškotevc. Slovensko družinsko podjetje Ahac že od leta 2011 skrbi, da so Droga dobrote del našega vsakdana in posebnih trenutkov.

Tako kot vsako leto, so tudi letos slovenski kupci v raziskavi izbirali med več 100 novostmi, ki so jih proizvajalci ali distributerji lansirali na slovensko tržišče v zadnjih dveh letih. Laskavi naziv so prejeli izdelki in storitve, ki so v svojih kategorijah navdušili kupce in premagali konkurenco.

Izdelke Droga proizvajajo v Prlekiji

Vodja proizvodnje, Marinka Kolarič Lašič, je ob prejemu nagrade izrazila veselje, da jim je že ob prvi nominaciji uspelo prepričati slovenske kupce: »Ljudje v naših krajih, v Prlekiji, kjer proizvajamo izdelke Droga, smo vedri in delovni. Danes imamo še poseben razlog za veselje. Letos smo prvič nominirali izdelke Droga za Izbran produkt leta in že prejeli priznanje, kar je potrditev s strani slovenskega potrošnika, da smo na pravi poti

V Drogini shrambi bodo odslej posebno mesto imeli krompirjeva solata, paradižnikova omaka - šalša, namaz s papriko in kumaricami ter bučkina solata.

S krompirjevo solato so pripeljali domač okus na domačo mizo. Krompirjeva solata je okusna priloga k različnim jedem, ribam, kuhanim in pečenim svinjskim rebrcam ter drugim dobrotam. S dodatkom kančka bučnega olja je kosilo domačega okusa hitro pripravljeno.

Primorske none so poznale skrivnosti dobre paradižnikove omake, zato se v majhnih kozarčkih skriva le najboljše - sočni slovenski paradižniki, čebula in bazilika. Paradižnikova omaka šalša je okusna, enostavna, naravna in brez konzervansov. Odlično se poda k testeninam, ponudite pa jo lahko tudi k rižu, jo uporabite kot omako pri pici ali kot dodatek k mesnim jedem.

Pri namazu s papriko in kumaricami gre za izbrano kombinacijo rumene in rdeče paprike, kumaric ter čebule. Za piko na i so mu dodali žličko gorčice. Okusen in sočen namaz se odlično znajde v vsaki družbi, v vseh letnih časih. Kot priloga jedem z žara, na kruhu ali na žlico.

V kozarce so ujeli majhne, na kolobarje narezane, zelene bučke iz Primorske, ki imajo zaradi bližine morja še boljši okus. Bučkina solata je odlična kot samostojna jed ali kot dodatek h glavnemu obroku. Namig za pripravo - obogatite jo s feta sirom in mladim paradižnikom.

Izbran produkt leta = pečat številka 1

Koncept Izbran produkt leta temelji na strogi, enotni metodologiji, ki se dosledno uporablja v več kot 40 državah in že več kot 10 let tudi v Sloveniji. V raziskavi, ki jo neodvisno opravlja največje globalno raziskovalno podjetje NielsenIQ, je sodelovalo več kot 1.400 slovenskih kupcev. Panel vzorca kupcev je reprezentativen za splošno prebivalstvo glede na starost, spol in regije. Voted Product of the Year - IZBRAN PRODUKT LETA je pečat številka 1 v svetu, v regiji in v Sloveniji.




Več v Gospodarstvo