Poklon Himalaji z Barbaro Popit v Splošni knjižnici Ljutomer

Poklon Himalaji je Barbarina prva knjiga. Gre za njeno osebno izpoved in doživetje, polno občutkov in razmišljanj.

Prlekija-on.net, sreda, 1. marec 2023 ob 08:16
Predstavitev knjige Poklon Himalaji

Predstavitev knjige Poklon Himalaji

V torek, 28. februarja 2023, smo v Splošno knjižnico Ljutomer povabili Barbaro Popit. Zanjo lahko rečemo, da je popotnica, ki smo jo z navdušenjem poslušali. Njeno doživeto pripovedovanje je kot bi nas z roko v roki odpeljala s seboj. Tokrat v Himalajo. Z njenimi besedami, v svet tišine in goratih lepotic ter prijaznih ljudi, ki bivajo ob njenem vznožju ter jo čakajo. Naj jo obišče? Ji bo dovolila, da jo spozna? Tiha vprašanja, na katera si je lahko odgovorila šele sredi poti. Barbara jo je obiskala v družbi legendarnega alpinista Vikija Grošlja (ki je knjigi dodal spremno besedo).

Krožna pot Anapurna je popularna pot med popotniki, ki radi ustavijo pogled na mogočnih gorah Himalaje. Prav ta pot je bila izbrana za najboljšo pohodno pot na dolge razdalje na svetu.

Poklon Himalaji je Barbarina prva knjiga. Gre za njeno osebno izpoved in doživetje, polno občutkov in razmišljanj. Zapisala je: vredno je bilo. Vsak korak in vdih zraka. Tam zgoraj, kjer je korak počasen in zrak redek. Kot so redki vsi posebni trenutki, kraji in ljudje, ki vstopijo v nas in tam tudi ostanejo. Za vedno.

Večer smo zaključili s čudovitim glasom Selme Franov, ki je zapela tibetansko pesem.

Zapisala: Nataša Kosec, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Arhiv Splošne knjižnice



Več v Kultura in izobraževanje