Skupni nastop učencev Waldorfske glasbene šole in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer v Ljubljani

Na skupnem koncertu je sodelovalo 10 učencev Waldorfske GŠ in 8 učencev GŠ Ljutomer.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. marec 2023 ob 12:52
Skupni koncert Waldorfske GŠ in GŠ Ljutomer

Skupni koncert Waldorfske GŠ in GŠ Ljutomer

Ob prvem skupnem nastopu učencev obeh šol, ki je potekal lansko leto, 18. 2. 2022, v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer, smo učenci in mentorji GŠ Ljutomer sprejeli vabilo na ponovitveni nastop učencev obeh šol, ki smo ga izvedli v petek, 24. 2. 2023, v dvorani Waldorfske glasbene šole v Ljubljani.

V GŠ Ljutomer si prizadevamo za čim bolj kakovostno izobraževanje. Otroke želimo navdušiti za vrednote, ki jih ponuja glasbena umetnost, zato želimo spoznavati tudi drugačne oblike vzgojno-izobraževalnih procesov v sistemu glasbenega izobraževanja.

Waldorfska glasbena šola deluje v sklopu Zavoda Waldorfska šola Ljubljana skladno s splošnimi cilji in nalogami waldorfske pedagogike že več kot petnajst let. Je šola z javno veljavnim programom. Mlademu človeku pomaga razvijati ljubezen do glasbe ter ustvarjalnost in prožnost v glasbenem izražanju. Ustvarjajo pogoje, ki so v skladu z waldorfskimi načeli in razvojem otroka, tako da posamezniku omogočajo skladen telesni, duševni in duhovni razvoj s poudarkom na njegovih glasbenih potencialih. Prizadevajo si, da bi glasba ne bila le učni predmet, temveč stanje duha.

Na skupnem koncertu je sodelovalo 10 učencev Waldorfske GŠ in 8 učencev GŠ Ljutomer. Ob zaključku koncerta je v spomin na skupni dogodek ravnatelj GŠ Ljutomer Stanislav Lašič sprejel darilo od ravnateljice Waldorfske glasben šole gospe Tanje Babnik. V imenu učencev in mentorjev GŠ Ljutomer, se je ravnatelj zahvalil za gostoljubje in organizacijo skupnega nastopa učencev na Waldorfski šoli v Ljubljani.

Sodelovanje in izvedba skupnih koncertov je izjemna priložnost medsebojnega spoznavanja in druženja učencev, ter izmenjevanje pedagoških izkušenj mentorjev obeh šol.

Z lepimi občutki smo se vrnili v Prlekijo. Skupni koncert je bil posebno doživetje za vse nas, posebno pa za naše učence.

Zapisal: Stanislav Lašič
Foto: arhiv GŠ Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje