Pri Sv. Juriju ob Ščavnici odprli butično trgovino, kjer najdete lokalne in slovenske dobrote

Trgovina A-petit je tandem dveh partnerjev, Jasne in Ala, ki sta prišla živet skupaj z družino pred tremi leti iz Primorske v Prlekijo.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. marec 2023 ob 08:43
Odprtje butične trgovine A-petit

Odprtje butične trgovine A-petit

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici je v soboto, 4. marca, svoja vrata odprla butična trgovina A-petit, kjer najdete lokalna in slovenska živila ter izdelke slovenskih kmetov, pridelovalcev in ustvarjalcev. Vodja trgovine je Jasna Tomažin, ki se je z družino s Primorske preselila v Prlekijo. Kot je ob odprtju povedala Jasna, je trgovina bila ustanovljena s ciljem, da kupcem ponudijo domače izdelke na enem mestu. "Gre se zato, da so pridelovalci, ustvarjalci, kmetje razpršeni, ljudje pa nimajo časa hoditi po celodnevnih obveznostih še po mleko na eno stran mesta, po testenine na drugo in slaščice na tretjo stran. Tu smo združeni vsi tisti, ki cenimo lastno znanje in tradicijo."

A-petit je tandem dveh partnerjev, Jasne in Ala, ki sta prišla živet skupaj z družino pred tremi leti iz Primorske v Prlekijo. Jasna je pred selitvijo vodila uspešno podjetje, ki se je ukvarjalo z vodenjem celoletnega kuharskega in vrtnarskega tečaja za otroke. Že takrat je stremela k temu, da se mlade generacije spodbuja k nabavi živil pri lokalnih pridelovalcih, saj je s tečajniki obiskovala kmetije v okolici Kopra. Zaradi narave dela, je podjetje zaprla, kot v šali pove, ker tečajnikov ni mogla vzeti s seboj na drugo stran države.

Med pandemijo je Al ustanovil svoje podjetje in tu sta dobila priložnost za najem prostora, ki je več kot odlično lociran, saj je v samem središču vasi. V prostoru je Jasna videla ogromen potencial in začelo se je garaško delo prenove saj so želeli trgovino odpreti pred 8. marcem.

Kupcem bodo ponudili tudi domače sirupe, sokove in medenjake, piškote, med, testenine, čili omake, mleko in mlečne izdelke, različna vina in gine. Poleg hrane in pijače bodo ponudili darilni program. V trgovini bodo tudi slaščice znane tortopekarice, ki jo Slovenija pozna pod imenom Cukerpekarca in sladice brez glutena, ki jih peče gospa iz Cerkvenjaka pod imenom Brezglutenček.

"Načrtov je ogromno saj se želimo povezati s čim več slovenskih ustvarjalcev in pridelovalcev. Poleg trgovine si želimo sodelovati z občinami, ki cenijo malega človeka, posameznika, ki se zaveda kakšno dediščino mu je prednik zapustil. Dediščino, ki ne sme iti v pozabo. Z razvojem regij pripomoremo k temu, da se znanje izboljšuje in ljudje še bolj povezujejo," je še ob tem povedala Jasna.

Trgovinico najdete v ulici Bratka Krefta 1 v Sv. Juriju ob Ščavnici.



Več v Gospodarstvo