Petek na sejmu MEGRA bo dan izobraževanja v gradbeništvu in dan trajnostne gradnje

Petek na sejmu MEGRA bo sicer Izobraževalni dan slovenskega gradbeništva. Mladim, ki so pred poklicno odločitvijo, se bodo predstavile vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom in povezanimi strokami.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. marec 2023 ob 18:48
Sejem MEGRA 2023

Sejem MEGRA 2023

Četrtek na sejmu MEGRA 2023 je v Gornji Radgoni podčrtal posvet DRC - Združenja na temo ustrezne infrastrukture kot pogoja za večjo prometno varnost.

V organizaciji Mariborske razvojne agencije za Podravje - Maribor in Pomurskega sejma je potekalo Mednarodno poslovno srečanje MEET4BUSINESS, s poudarki na trajnostni gradnji, energetski prenovi stavb in obnovljivih virih energije. Na strokovnem posvetu Prostor - projekt - objekt so se srečali člani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

V petek bo pomen lesa v graditeljstvu podčrtal strokovni posvet »Okoljski vidiki gradiv« v organizaciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport - Direktorata za lesarstvo. Uvodni pozdrav in predstavitev vloge države pri spodbujanju večje rabe lesa pripada mag. Dejanu Židanu, državnem sekretarju.

Sejem MEGRA 2023

Ministrica Alenka Bratušek odprla sejem MEGRA


Petek na sejmu MEGRA bo sicer Izobraževalni dan slovenskega gradbeništva. Mladim, ki so pred poklicno odločitvijo, se bodo predstavile vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom in povezanimi strokami. Seznanili se bodo lahko s poklici v gradbeništvu ter možnostmi zaposlitve, ter se spoznali s predstavniki podjetij in ustanov iz dejavnosti gradbeništva, industrije gradbenega materiala, investiranja, raziskovalnih institucij in strokovnih združenj.

Vzdušje bo tudi tekmovalno. Na Mednarodnem tekmovanju mladih slikopleskarjev v okviru evropskega projekta ERASMUS+ Painting Skills Academy bodo sodelovali tekmovalci iz šestih držav. Potekalo bo tekmovanje dijakov in študentov gradbeništva v gradnji mostov iz špagetov ter Kviz dijakov srednjih gradbenih šol v znanju iz gradbeništva. Podeljene bodo nagrade iz natečaja »Trajnostno povezani«.

K obisku sejma vabijo tudi brezplačni nasveti ENSVET s področja OVE in URE ter o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada. Gradbeni inštitut ZRMK nudi vsak dan od 15.00 do 17.00 ure individualna svetovanja arhitektov in svetovanja o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju stavb. V petek in soboto bodo strokovnjaki iz podjetja Stavbna & Bivalna Biologija odgovarjali na vprašanja o sodobnih bivalnih okoljih v povezavi z zdravstvenimi tveganji.



Več v Gospodarstvo