Vrtec Radenci - Radenski mehurčki je sodeloval v projekt Erasmus+ Učenje jezikov preko igre

Skupaj so spodbujali sodelovanje med vzgojitelji in učitelji iz Slovenije, Italije in Turčije, italijanski otroci pa so se preko iger učili angleščine, slovenščine in turščine.

Prlekija-on.net, petek, 10. marec 2023 ob 08:33
Projekt Erasmus+ Učenje jezikov preko igre

Projekt Erasmus+ Učenje jezikov preko igre

Vrtec Radenci - Radenski mehurčki je v šolskem letu 2022/2023 vključen v projekt Erasmus +KA210-SCH-794C47FE »Play for Learning Languages«. V projekt so zraven našega vrtca vključeni še Instituto Comprensivo »F. E. Cangiamila« (Italija) in Ozel Ugur Unye fatsa Ilkokulu (Turčija). V sklopu projekta smo izvedli nekaj srečanj preko spletnih portalov, od 27. 2.2023 do 3. 3. 2023 pa se je pet zaposlenih našega vrtca udeležilo partnerskega srečanja v Italiji na otoku Sicilija v mestu Palma di Montechiaro. .

Skupaj smo spodbujali sodelovanje med vzgojitelji in učitelji iz Slovenije, Italije in Turčije, italijanski otroci pa so se preko iger učili angleščine, slovenščine in turščine. Pri tem smo vzgojitelji in učitelji imeli priložnost izmenjave primerov dobrih praks, dobili smo priložnost za izboljšanje znanja angleščine, naučili smo se osnovnih besed v italijanskem in turškem jeziku. Dejavnost poučevanja italijanskega jezika, razložena preko digitalne aplikacije Wordwall, je vzbudila veliko navdušenja in sodelovanja med slovensko in turško ekipo. Za en dan so italijanski učenci postali naši učitelji, v naslednjih dneh pa so se italijanski učenci vključili v igralne aktivnosti turščine in slovenščine, ki so jim omogočile vadbo preprostih jezikovnih struktur, ki so se jih naučili. Po intenzivnih dopoldnevih v šoli smo obiskali župana in si ogledali največje zgodovinske znamenitosti Palma di Montechiaro, razgled z vrha Scala dei Turki v Realmonte ter Valle dei Templi di Agrigento. Obiskali smo kulturno kmetijo Favara in Palazzo Miccichè v Favari.

Zadnji dan Erasmus+ projekta je bil poln dogodkov in čustev. Dan se je začel z evalvacijskimi vprašalniki, ki smo jih podali učitelji in vzgojitelji iz partnerskih delegacij Italije, Slovenije in Turčije. Slovesno podelitev certifikatov za vsako državo so otvorili glasbeni nastopi, ki so jih izvedli učenci in učitelji šolskega orkestra. Uživali smo ob vsem znanih zvokih iz filmov Gladiator in Pirati s Karibov. Med obiskom na Siciliji smo gojili spoštovanje do drugih prepričanj, medkulturnih odnosov in empatije, spletle pa so se tudi nove prijateljske vezi. Bila je čudovita in nepozabna izkušnja. Veselimo pa se že meseca aprila, ko bomo v Vrtcu Radenci - Radenski mehurčki gostili Erasmus + ekipe iz Italije in Turčije. Dobrodošli.

Projektni tim Erasmus+
Vrtec Radenci- Radenski mehurčki



Več v Najmlajši