Sejem MEGRA 2023 uspešno zaključen

Sejem MEGRA je v Gornji Radgoni predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice.

Prlekija-on.net, sobota, 11. marec 2023 ob 17:52
Sejem MEGRA 2023

Sejem MEGRA 2023

Sejem MEGRA je od 8. do 11. marca 2023 v Gornji Radgoni predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Pospeševal je izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. Investitorjem je ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade je opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev.

»Ob zaključku letošnjega 32. Mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij lahko ugotovimo, da se slovensko gradbeništvo in industrija gradbenih materialov po krizi v začetku drugega desetletja tega stoletja ponovno postavljata na noge in da je pomembno, da jima pri tem pomagajo institucije in sejem. Na letošnjem sejmu MEGRA so pomembno vlogo odigrale Zbornica gradbeništva in industrije gradbenih materialov GZS na čelu z direktorjem ter panožne, strokovne in izobraževalne ustanove. Gradbeništvo, povezane dejavnosti in obrt potrebujejo predvsem dobro izobražen kader, ki bo znal s sodobnimi znanji obvladovati najzahtevnejše projekte. Sejem je zato ponudil veliko strokovnih vsebin najvidnejših strokovnjakov različnih profilov in ponudil mladim obiskovalcem številne priložnosti za atraktivne poklice v graditeljstvu. Sejem MEGRA je nakazoval trende, ki jih narekujeta trajnostni razvoj in digitalizacija v gradbeništvu. Gradbeništvo, industrija gradbenih materialov ter strojev in opreme se namreč soočajo z velikimi izzivi, kako z novimi objekti doseči kriterije trajnostnega razvoja, obstoječe objekte pa posodobiti in obenem narediti varne.
Sejem MEGRA bo tudi v prihodnje skrbel za promocijo graditeljstva in krepitev njegovega ugleda, zato Pomurski sejem skupaj s člani programskega sveta in predstavniki institucij že pričenja priprave na 33. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij
,« je ob zaključku povedal predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec.



Več v Gospodarstvo