Ogledali so si grad Miramare in cvetlični sejem Ortogiardino

Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer so si ogledali grad Miramare v Trstu in cvetlični sejem Ortogiardino v furlanskem mestecu Pordenone s preko 300 razstavljavci.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. marec 2023 ob 06:45
Izlet v Italijo

Izlet v Italijo

Pri Društvu za osteoporozo Ljutomer, ki redno skrbi, da so njihovi člani in članice aktivni, so letos ponovno pripravili enodnevni izlet. Tokrat so si ogledali cvetlični sejem in Trst. Na izlet so se odpravili v sredo, 8. marca, z avtobusne postaje v Ljutomeru v smeri Vučje vasi in po avtocesti mimo Maribora, Ljubljane in Razdrtega. Na poti so imeli postanek za kavo in osvežitev. Pot so nadaljevali preko Fernetičev v smeri Trsta in gradu Miramare, kjer so si ogledali sobane dvorca, ki so ga zgradili za Maksimijana Habsburškega, brata cesarja Franca Jožefa in njegovo ženo, princeso Šarloto Belgijsko. Nato so imeli še čas za ogled grajskih parkov, sprehod med številnimi redkimi eksotičnimi rastlinami in okrepčilo v grajski kavarni.

Sledila je vožnja po slikoviti obalni cesti proti Sesljanu in Devinu ter potovanje mimo Palmanove in Portogruara do furlanskega mesteca Pordenone, kjer so si ogledali še cvetlični sejem Ortogiardino s preko 300 razstavljavci. Ogledali so si lahko cvetje, grmovnice, ureditev vrtov, zelenice, parkovne površine in ribnike; za profesionalce in ljubitelje. Imeli so tudi možnost nakupa rož, kar so nekateri izkoristili, saj se tam najde veliko eksotičnega cvetja in grmovnic.

V večernih urah so se nato polni lepih vtisov vrnili nazaj domov po isti poti.



Več v Družabno