Državljan Romunije nezakonito prevažal 19 tujcev

Prevažal je 8 državljanov Nepala, 7 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. marec 2023 ob 14:30
Tujce je prevažal v tovornem delu

Tujce je prevažal v tovornem delu

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto, 11. marca, na avtocestnem počivališču v Pincah zaustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila romunskih registrskih oznak. Pri kontroli tovornega vozila znamke Citroen Jumper, na katerem je bil tovorni del zavarovan z jeklenico in tovarniško zalivko, so v nadaljevanju izvajanja postopka ugotovili, da je 24-letni državljan Romunije iz R Madžarske v R Slovenijo nezakonito prepeljal 19 tujcev (8 državljanov Nepala, 7 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša), kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje na območju R Slovenije. Tujci so se nahajali skriti v za ta namen posebej prirejenem prostoru tovornega dela vozila.

Državljan Romunije je bil 12.3.2023 priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.



Več v Črna kronika