V četrtek pred kamerami oslabljeni, a brez bele zastave

Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20. uri. Derbi kroga bodo spremljale tudi kamere televizije Šport TV1.

Prlekija-on.net, sreda, 15. marec 2023 ob 07:59
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po treh tednih premora se nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Na sporedu bodo dvoboji 20., predzadnjega kroga rednega dela. Krog bosta ta četrtek, 16. marca, odprla tretjeuvrščeni Meteorplast ŠIC bar (39 točk) in vodilni Dobovec (48). Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20. uri. Derbi kroga bodo spremljale tudi kamere televizije Šport TV1.

V tej sezoni sta se ekipi, ki ju vodita hrvaška stratega Robert Grdović in Kujtim Morina, pomerili dvakrat. Konec septembra je Dobovec v Ljutomeru slavil s 6:1, v začetku decembra pa sta se ekipi v Rogatcu razšli brez zmagovalca (4:4). »Mislim, da pred tekmo ne rabim izgubljati besed z opisom nasprotnika. K nam prihaja serijski državni in pokalni prvak, ki je tudi trenutno prvi na lestvici. Tekma bo težka, spet ne bomo kompletni, ampak to ne pomeni, da se kakorkoli predajamo. Igramo doma, pred domačo publiko. Pokazali bomo, da v Ljutomeru nobeni ekipi ne bo lahko. Motivacije ne manjka, vsak se želi dokazati proti na papirju boljši ekipi,« pred dvobojem proti Dobovcu napoveduje 18-letni Alen Ruis, ki je v štirih prvenstvenih tekmah po januarskem povratku iz Italije v ljutomerskem dresu zabil pet zadetkov.

Proti Dobovcu, ki ima le en prvenstveni poraz v tej sezoni, bo ljutomersko moštvo nastopilo oslabljeno. Denis Kneževič in Matic Goznik bosta manjkala zaradi kartonov, Thomas Pihler, Tilen Rajter in Kristian Škerget so poškodovani, Aljaž Goznik je zbolel, Urban Goričan pa bo odsoten zaradi službenih obveznosti. V tem tednu z ekipo nista trenirala Alen Ruis in Niko Kosec, ki sta bila z reprezentanco U19 v Podčetrtku na pripravah pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki se igrajo prihodnji teden v Moldaviji.

Ostali pari 20. kroga 1. SFL, lestvica in lista strelcev so na povezavi.



Več v Šport