Olga Karba bo funkcijo županje opravljala nepoklicno

V skladu z veljavno zakonodajo je sprejela odločitev, da z današnjim dnem začne funkcijo županje opravljati nepoklicno.

Prlekija-on.net, sreda, 15. marec 2023 ob 13:45
Olga Karba

Olga Karba

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba nam je posredovala obvestilo, da bo z današnjim dnem svojo funkcijo županje opravljala nepoklicno. Spodaj objavljamo celotno sporočilo.

"Spoštovane občanke, spoštovani občani, dragi prijatelji!

V skladu z veljavno zakonodajo sem sprejela odločitev, da z današnjim dnem začnem funkcijo županje opravljati nepoklicno.

Zavedam se svojega odgovornega poslanstva in v bistvu se za vas ne bo nič spremenilo. Še vedno se bom trudila sprejemati odgovorne odločitve v dobro vseh občanov, zgledno zastopati občino, biti prisotna na vseh ključnih sestankih kjer se odloča o razvoju in napredku naše skupnosti in tudi biti v vaši dragoceni družbi.

V 27 letih mojega dela v lokalni samoupravi in poslanstva služiti ljudem, sem spoznala, da s skupnimi močmi lahko naredimo veliko. Spoznala pa sem tudi, da bi lahko naredili še več, posebno za ljudi, ki rabijo nekoliko več podpore in pomoči, da svojo srčnost, marljivost, pridnost, delavnost ponudijo skupnosti.

To lahko naredim le tako, da funkcijo opravljam nepoklicno saj ne želim očitkov, da poleg županstva opravljam dela, ki ne sodijo zraven.

Od danes naprej sem zaposlena na Zavodu Skupaj, Zavodu za usposabljanje, zaposlovanje in socialno vključenost invalidov, Ljutomer, kot vodja zaposlitvenega centra.

Verjamem, da smo vsi dobri v srcih in, da vsak želi narediti nekaj v/za dobro skupnosti. Verjamem v naše odlično sodelovanje tudi v prihodnje!

Olga Karba, županja

Svet je lep. Vredno je za sabo pustiti sled. Dobro, dostojanstveno sled."



Več v Politika