Volilni občni zbor PGD Grabšinski breg

Po končanem občnem zboru je sledila pogostitev zbranih, nato pa še pustna zabava saj je bil pustni vikend.

Ivan Trunk, četrtek, 16. marec 2023 ob 17:34
Občni zbor PGD Grabšinski breg

Občni zbor PGD Grabšinski breg

Članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Grabšinski breg so se v petek, 17. februarja, zbrali v gasilskem domu na rednem volilnem občnem zboru društva. Pred uradnim začetkom občnega zbora je v kulturnem programu nastopil ansambel Natura, ki je zbrane zabaval tudi po končanem uradnem delu. Na začetku občnega zbora je Matej Holc, bivši predsednik PGD Grabšinski breg pozdravil in nagovoril zbrane, nato pa je sledila izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Aleš Frlež. Potem pa je bilo na dnevnem redu branje poročil predsednika, poveljnika, blagajničarke, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.

V poročilih sta predsednik in poveljnik PGD Grabšinski breg povedala, da je društvo v letu 2022 dobro delovalo in so imeli veliko dela v društvu, bilo pa je tudi nekaj intervencij operativnih gasilcev. Marca 2022 so opravili občni zbor, počistili so gasilski dom in okolico ter zelo uspešno opravili akcijo zbiranja starega železa, saj so nabrali več kot 22 ton. V juniju so prevzeli novo podvozje novega vozila GVM-1, in se udeležili tekmovanja treh Gasilskih zvez. Mesec oktober je bil za njih zelo pomemben, ker so 2. oktobra prevzeli tudi novo gasilsko vozilo GVM-1, o čemer smo tudi poročali, čez celo leto pa so sodelovali na različnih prireditvah, ki so se dogajale v občini Juršinci.

Prevzem novega vozila PGD Grabšinski breg

Pri PGD Grabšinski breg svečano prevzeli novo gasilsko vozilo


Operativni gasilci so bili vključeni na gašenje požara na Krasu, sodelovali so v štirih izmenah, prisotni so bili 612 ur in prevozili 4384 km, na domačem terenu pa so trikrat gasili požar v naravi in petkrat so bili vključeni tudi kot prvi posredovalci pri oskrbi obolelih oseb. Oktobra so se udeležili operativne vaje na kmetiji Roškar na Kokolajnščaku, ki jo je organiziralo sosednjo društvo PGD Stara Gora in sodelovali so na vaji v Slomih, ki ga je organiziralo PGD Polenšak.

Ker je pri gasilcih letos volilno leto so tudi pri njih razrešili staro vodstvo in izvolili novo. Pri PGD Grabšinski breg so bili izvoljeni na naslednje položaje: Tomaž Slodnjak - predsednik, Matej Holc - namestnik predsednika, Matej Tuš - poveljnik, Gabrijel - Jelko Holc - namestnik poveljnika, Tomaž Žnidarič - tajnik, Sandra Matjašič - blagajničarka, Robert Holc, Andreja Šalamun in Dušan Slodnjak - nadzorni odbor, Zlatka Knez - vodja mladine, Milena Frlež - voditeljica žena in Drago Pintarič - vodja veteranov.

Na koncu občnega zbora je bila podelitev priznanj, pohval, napredovanj, podelitev gasilske plamenice II. stopnje GZ Slovenije, prejela sta jo Robert Holc in Franček Čuš ter podelitev častnega članstva, kar je postal Avgust Weingartner. Pri besedi gostov so zbrane pozdravili in nagovorili Robert Horvat, župan občine Juršinci, Dragica Toš Majcen, podžupanja občine Juršinci, Drago Mlinarič, predsednik GZ Juršinci, Aleš Frlež, poveljnik GZ Juršinci in predstavniki povabljenih društev.

Po končanem občnem zboru je sledila pogostitev zbranih, nato pa še pustna zabava saj je bil pustni vikend.



Več v Kultura in izobraževanje