Pevka Tajda Nemec predstavlja debitantski singel »Skupaj smo svet«

Tajda nam prinaša sporočilo, da moramo ljudje kljub različnim tegobam vedno držati skupaj, se povezovati in stremeti k svetli prihodnosti.

Prlekija-on.net, petek, 24. marec 2023 ob 10:47
Tajda Nemec predstavlja pesem »Skupaj smo svet«

Tajda Nemec predstavlja pesem »Skupaj smo svet«

Tajda Nemec prihaja iz Prekmurja, po poklicu je vzgojiteljica, po srcu pa je vendarle glasbenica - glasba jo dela živo ter jo osrečuje na vsakem koraku. Nastopi in ustvarjanje jo nadvse bogatijo.

Tajdo glasba navdihuje že od otroštva. V glasbene vode je zaplula že v zgodnjih letih, ko je nastopala v pevskih zborih, dijaških bendih, kasneje tudi v vokalni dekliški skupini. Z leti je sodelovala v različnih glasbenih skupinah, ki igrajo pop in rock zvrsti, tuja pa ji ni niti narodno-zabavna glasba. Vokalno se še vedno izpopolnjuje v okviru Akademije za glas.

»Moja prva pesem »Skupaj smo svet« pripoveduje o tem, da se vsakdo znajde kdaj v temi, dvomih in težkih trenutkih. Pri tem je pomembno, koga imamo pri sebi. Da nam to ni samoumevno in da si večkrat med seboj povemo, kako zelo smo hvaležni en za drugega. Ljudje moramo držati skupaj, se med seboj bodriti, si pomagati in strmeti k svetli prihodnosti,«  pravi Tajda.

Besedilo pesmi je napisala Tajda. Glasbo, aranžma in produkcijo je ustvaril njen glasbeni prijatelj Sandi Horvat Sunny. K snemanju videospota, ki ga je režiral, snemal ter montiral Jaka Kniplič iz Prizmatory je Tajda povabila svoje prijateljice iz otroštva in sestro, ki ji stoji ob strani že celo življenje.

»Vsak izmed nas sestavlja mozaik sreče, za katero moramo delovati skupno in predvsem pozitivno. Nenazadnje, živeti je lepo. Samo ustvariti si je treba tako,« še dodaja glasbenica Tajda.

Tajda - Skupaj Smo Svet (Official Music Video)
Izvajalec: Tajda Nemec
Glasba in aranžma: Sandi Horvat, Denis Horvat
Besedilo: Tajda Nemec
Produkcija/Snemano: Sunnys Records
Posnel & Produciral, Mix & Mastering: Sandi Horvat
Režija, kamera, direktor fotografije, montaža: Jaka Kniplič
Produkcija: Prizmatory
Lokacija: Bar ˝Na Küjkli˝ in Blaguško jezero
Igralci: Rebeka Nemec, Tara Rožman Barbarič, Lucija Rožman, Monika Banfi, Anja Bertalanič.
2022 Dallas Records Slovenija.Več v Glasba in film