Voznik mopeda vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, moped so mu zasegli

Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen hitri test za prepoznavo prepovedanih drog, kateri je pokazal pozitiven rezultat.

Prlekija-on.net, petek, 24. marec 2023 ob 12:07
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 23. marca, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 9.32 so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in pobegom, katere povzročitelj je tuji državljan. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Ob 9.35 so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je ena oseba nedostojno vedla do druge oseba. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 11.20 uri so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredili pridržanje za voznika mopeda, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,6 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15.50 so policisti zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja vozniku mopeda opravili zaseg vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen hitri test za prepoznavo prepovedanih drog, kateri je pokazal pozitiven rezultat na prepovedane droge. Vozniku je bil odrejeni strokovni pregled v ZD Ormož, katerega je odklonil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, sledi pa tudi obdolžilni predlog.

Ob 16.40 uri so policisti v postopku z osebo opravili zaseg posušenih rastlinskih delcev, zaradi suma na prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi ustrezni ukrep.



Več v Črna kronika