Z roko v roki – Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona in Center za krepitev zdravja Gornja Radgona

V telovadnici so izvedli vadbeno uro, ob kateri so se otroci zabavali in nadvse uživali.

Prlekija-on.net, torek, 28. marec 2023 ob 07:47
Vadbena ura v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Vadbena ura v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Otrokovo predšolsko obdobje v osnovi sloni na gibanju in igri, česar se v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, še posebej zavedamo. Otrok mora v tem obdobju spoznati veliko različnih gibanj, ponuditi mu moramo veliko gibalnih aktivnosti in dejavnosti, skozi katere se bo lahko kar najbolj optimalno razvijal. Sprejeti mora različna gibalna znanja, pri katerih ga moramo vzgojitelji motivirati s pozitivnimi spodbudami, ki dvigujejo njegovo samozavest in samopodobo.

Zavedamo se dejstva, da različna okolja, nove situacije, pestra in raznovrstna izbira rekvizitov, materialov, igral..., pripomorejo k širjenju in bogatenju gibalnih izkušenj in znanj ter tako posredno vplivajo na vsa področja, ki zajemajo otrokov razvoj.

Vrtec odlično sodeluje s Centrom za krepitev zdravja Gornja Radgona, ki deluje v sklopu Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Danes nas je obiskal koordinator vzgoje za zdravje otrok in mladostnikov g. Primož Rakovec. Otroci ga dobro poznajo in se ga vselej zelo razveselijo. Gibalne dejavnosti mu niso tuje in jih z navdušenjem prenaša na naše najmlajše. V telovadnici smo izvedli vadbeno uro, ob kateri so se otroci zabavali in nadvse uživali. S pestro izbiro dejavnosti in različnimi načini, metodami in rekviziti je otroke motiviral za aktivno udejstvovanje in razvijal njihovo naklonjenost športnim aktivnostim. Tokrat sem otroke opazovala in ugotovila, da je v otrokovo življenje nujno vnesti čim več gibanja. Otroci naj izbirajo, raziskujejo in odkrivajo izvirne rešitve gibalnih nalog. Kljub temu, da so otroci »majhni« nas naj to ne ovira pri gibalnih dejavnostih. Pomembno je vedeti le: »Kar zamudimo v zgodnjem otroštvu, kasneje težje nadoknadimo«.

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg.



Več v Najmlajši