Proti Dobrepolju za polfinalno vstopnico

Ljutomerčani bodo v dvorani ŠIC Ljutomer, v prvem četrtfinalnem dvoboju, gostili Dobrepolje. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri, vstop na tekmo pa bo prost.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. marec 2023 ob 08:38
Trening Meteorplast ŠIC bar

Trening Meteorplast ŠIC bar

Ta petek, 31. marca, se začenja končnica državnega prvenstva v futsalu za člane. Direktno sta v polfinale uvrščena Dobovec iz Rogatca in Siliko z Vrhnike, ki sta osvojila prvo oz. drugo mesto po rednem delu prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Ostali dve polfinalni vstopnici bosta podeljeni zmagovalcema četrtfinalnih dvobojev Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje in Oplast Kobarid - Bronx Škofije. Igra se na dve zmagi.

Ljutomerčani bodo tako v dvorani ŠIC Ljutomer, v prvem četrtfinalnem dvoboju, gostili Dobrepolje. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri, vstop na tekmo pa bo prost. Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in potencialni reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine.

Petkova nasprotnika sta se v tej sezoni pomerila trikrat, vse tri tekme pa so dobili Ljutomerčani (4:0, 1:7, 7:4).

»V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,« je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13. zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

Aljaž Ruis pred tekmo:



Več v Šport