Na cvetno nedeljo so na Polenšaku pekli polenske gibanice in organizirali blagoslov traktorjev

Turistično društvo Polenšak in Društvo Oltaimer Polenšak sta spet združili moči in na Polenšak privabili veliko ljudi.

Ivan Trunk, torek, 4. april 2023 ob 17:59
Peka polenskih gibanic

Peka polenskih gibanic

Po nekaj letnem premoru se tudi na Polenšak vrača stara tradicija, kot je bilo pred korona epidemijo. Turistično društvo Polenšak in Društvo Oltaimer Polenšak sta spet združili moči in na Polenšak privabili veliko ljudi. Najprej je bila na cvetno nedeljo v farni cerkvi na Polenšaku maša z blagoslovom presmecev, potem pa se je vse skupaj preselilo pred dom Turističnega Društva Polenšak. Po maši je župnik Dušan Todorovič opravil blagoslov novejših traktorjev in starejših vozil: traktorjev, mopedov, motorjev in starejših avtomobilov, ki se jih je zbralo okrog 50. Namen blagoslova vozil je, da bi bili varni na vožnji in pri delu z njimi. Po blagoslovu so pustili starejša vozila na ogled, obiskovalcem pa so postregli s čevapčiči in pijačo.

Turistično društvo Polenšak pa je na cvetno nedeljo ponovno organiziralo peko tradicionalnih gibanic, ki jih pečejo še ob Prazniku žetve in na Martinovo nedeljo. Polenske gibanice so med okoliškimi prebivalci zelo priljubljene in so jih tudi tokrat veliko spekli. Polenska gibanica izvira iz klasične prleške gibanice so pa si priredili svoj recept, da so izboljšali okus in so zato postale zelo zaželjene, kar lahko vidimo pri prodaji, saj je tam včasih kar dolga vrsta, da si lahko kupijo gibanico.

Letos vas vabijo tudi na svečano praznovanje TD Polenšak saj praznujejo 60 let delovanja, o poteku praznovanja pa vas bomo tudi mi sproti obveščali.

Presmec na Polenšaku

V Brezovcih in Senčaku izdelali velika presmeca - en meri 12, drug pa 20 metrov





Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46