Otroci vrtca Mala Nedelja babicam in dedkom pričarali srečo v očeh

Pravijo, da recepta za srečo ni, da si ga vsak piše sam. A prav gotovo so najsrečnejši vnuki in vnukinje, ko se lahko stisnejo v objem babice in dedka in z veliko vnemo pripovedujejo novice iz vrtca.

Prlekija-on.net, sobota, 8. april 2023 ob 08:01
Srečanje babic in dedkov v vrtcu Mala Nedelja

Srečanje babic in dedkov v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu pri Mali Nedelji je vsakoletno srečanje babic in dedkov že tradicionalno. Veseli smo, da si vzamejo čas za naše skupno druženje.
Preveč smo se že navadili, da govorimo »NIMAM ČASA, NE MOREM...«. Toda čas imamo in to celih 24 ur na dan - vsak dan. Vprašanje pa je, čemu ga namenimo. Gotovo je nujno treba del časa nameniti službi in obveznostim doma, toda lepo si je vzeti čas tudi za kakšno od stvari, kot so: čas za moža/ ženo, čas za otroke, vnuke, za prijatelje, čas za humor, za spodbude in pohvale, za skupno druženje, kot je bilo današnje.

To so namreč skupni trenutki, ki prinašajo srečo. Pravijo, da recepta za srečo ni, da si ga vsak piše sam. A prav gotovo so najsrečnejši vnuki in vnukinje, ko se lahko stisnejo v objem babice in dedka in z veliko vnemo pripovedujejo novice iz vrtca. Objemi so namreč tisti, ki zdravijo, za tiste, ki jih dajejo in za tiste, ki jih prejemamo. Imajo čudežno moč in nas delajo srečne.

Sreča pa se skriva v majhnih stvareh. Te majhne stvari pa v resnici niso majhne, so velike in neprecenljive. Tega se pričnemo zavedati, ko ugotovimo, da ima človek dve življenji, drugo se začne, ko spozna, da ime le eno. In da vsak nov dan, ki ga preživimo na tem svetu, ni dan več, temveč dan manj. Takrat pričnemo biti hvaležni in srečni za vse in vsakogar, ki nas obdaja.

Najbolj srečni otroci so tisti, ki vedo, kaj so bližina, toplina, objem, skupno branje knjige, skupaj preživeti čas, tisti, ki vedo, kaj sta LJUBEZEN in MEJA. Ne drage igrače in pametni telefoni, temveč skupna doživetja so kraj za srečo.

Zato si vsi želimo, da bi babice in dedki še naprej radi prihajali v naš vrtec.

Zanje smo se danes vsi mi, otroci in vzgojiteljice potrudili, da smo jim s svojimi glasbeno - plesnimi nastopi pričarali nasmeh na obraz in srečo v očeh.

Po končanem programu so otroci babicam in dedkom podarili spominska darilca. Le te smo pripravili v stilu leta zelene pismenosti, ki je v letošnjem letu razglašeno v občini Ljutomer. Spekli smo zeliščne kruhke in posejali krešo v jajčne lupine.

Današnji veliki petek je zaznamovan tudi kot dan zdravja, zato vsem babicam in dedkom želimo obilje zdravja še na mnoga leta, da se bomo lahko še velikokrat srečali.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec
Foto: Bojan Ošlaj



Več v Najmlajši