Meteorplast ŠIC bar zasluženo v polfinalu

Ljutomerčani so po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi proti Dobrepolju tudi na drugi prikazali odlično predstavo in povsem zasluženo zabeležili zgodovinsko uvrstitev med štiri najboljše ekipe v državi.

Prlekija-on.net, sobota, 8. april 2023 ob 17:51
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in škofijski Bronx sta preostala polfinalista državnega prvenstva v futsalu za člane. Meteorplast ŠIC bar je v dveh tekmah četrtfinala izločil Dobrepolje, Bronx pa kobariški Oplast. Polfinalna para sta Dobovec - Bronx in Siliko Vrhnika - Meteorplast ŠIC bar. V Rogaški Slatini bo prva polfinalna tekma 21. aprila, na Vrhniki pa že dan prej. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prvi slavili na treh tekmah.

Ljutomerčani so po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi proti Dobrepolju (5:1) tudi na drugi prikazali odlično predstavo in povsem zasluženo zabeležili zgodovinsko uvrstitev med štiri najboljše ekipe v državi. Slavili so z 8:2 (4:0). Gostitelji so bili v svoji dvorani, pred okoli 200 gledalci, konkurenčni le v prvih petih minutah, nato pa so jih gostje s svojo kvaliteto povsem nadigrali. Mrežo domačega vratarja Mateja Babnika je v 7. minuti načel kapetan slovenske reprezentance U19 Alen Ruis, ki je v polno zadel še dvakrat v drugem polčasu (26., 35.). V prvem polčasu so si gostitelji en zadetek zabili sami (Sifet Liđan, 10.), za vodstvo 4:0 pa sta bila do odmora strelca še Aljaž Goznik (12.) in Denis Kneževič (17.), ki je bil uspešen s kazenskega strela z 10. metrov.

V drugem polčasu sta za domačine zadela Liđan (22.) in Alen Blatnik (38.), poleg mlajšega od bratov Ruis pa sta za visoko zmago ljutomerskega moštva gostujočega vratarja premagala še Aljaž Goznik (37.) in Niko Kosec (39.), ki se je tako podpisal pod svoj prvoligaški prvenec. »Tekma je bila po rezultatu lahka, v igri ni bilo tako. Nasprotnik nas je kar namučil, ampak imeli smo našo kvaliteto in smo zato tudi zadeli. Zasluženo smo zmagali,« je po tekmi dejal Kosec:

Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović pa je povedal sledeče: »Prelepo je biti v polfinalu. Prvi cilj, ki smo si ga zadali pred sezono, smo izpolnili. Uspeli smo v dveh tekmah premagati Dobrepolje, ki je bilo konkurenčno na prvi tekmi, tokrat pa so se z nami kosali le prvih pet minut. Zdaj nas čakajo tekme z Vrhničani, ki so favoriti, a bodo to morali dokazati na parketu

Podrobnosti z drugih četrtfinalnih tekem državnega prvenstva v futsalu so na povezavi.



Več v Šport