Birkenstock revolucija v modni obutvi – preverite, kateri model izbrati to sezono

Obutev hipijev, ali prava modna poslastica, ki že več let polni modne revije in navdušuje vse navadne smrtnike? Če so nekoč veljali za povsem neprivlačen čevelj, pa danes burijo modne duhove in nas vsakodnevno opominjajo, kako brezčasni in uporabni so. Postali so celo najbolj iskani čevlji platmorme, upreti pa se jim ne morejo niti najbolj znane svetovne manekenke.

Oglasno sporočilo, torek, 11. april 2023 ob 17:26
Birkenstock revolucija v modni obutvi

Birkenstock revolucija v modni obutvi

Na področju modne obutve je Birkenstock že več desetletij eden izmed tistih, ki spreminjajo pravila igre. Plutovinasto stopalo in edinstvena oblika sta postala kultna med modnimi navdušenci. V zadnjih letih so Birkenstock ponovno zaživeli in postali stalnica v številnih garderobah po vsem svetu. Birkenstocks s svojo naravno pluto, podplatom iz jute in lateksa, ter debelimi trakovi z zaponko daje antimodno izjavo, ki presega trende - a jih nekako še naprej postavlja.

Kaj je torej revolucija Birkenstockov in zakaj ljudje tako množično posegajo po tej blagovni znamki kot še nikoli prej?

Revolucija Birkenstock je dokaz brezčasnega dizajna in udobja brez primere. Ne glede na to, ali ste modni navdušenec ali samo nekdo, ki želi udoben par čevljev, Birkenstock ima model za vas.

Kako se je pričela revolucija Birkenstock?

Birkenstock obstaja že od konca 1700. stoletja, vendar je znamka Birkenstock postala svetovni fenomen šele v 60. letih 20. stoletja. Birkenstock Arizona, najbolj ikoničen model znamke, je bil ustvarjen leta 1973 in je od takrat postal prodajna uspešnica. Toda šele v začetku leta 2010 so se Birkenstocki zares uveljavili v modnem svetu.

Pomembno vlogo pri novi priljubljenosti Birkenstockov je imel vzpon trenda normcore, ki je zagovarjal preprostost in udobje. Znane osebnosti, kot sta Kate Moss in Ashley Olsen, so bile opažene, ko so nosile obutev Birkenstocks, in kmalu zatem je to opazila tudi modna industrija. Luksuzne blagovne znamke, kot sta Celine in Givenchy, so v svoje kolekcije začele vključevati modele, navdihnjene z Birkenstockom, kmalu pa so sledila sodelovanja med Birkenstockom in vrhunskimi oblikovalci, kot sta Rick Owens in Proenza Schouler.

kako-se-je-pricela-revolucija-birkenstock

Birkenstock se od drugih blagovnih znamk obutve razlikuje po svoji edinstveni zasnovi. Plutovinasta podloga te blagovne znamke se sčasoma oblikuje po stopalu uporabnika ter zagotavlja neprimerljivo udobje in oporo.

Stopite v razkošje udobja z Birkenstockom in izberite pravi model za vaše stopalo

Če ste novinec na področju Birkenstockov, je izbira pravega modela lahko zelo težka. Morda se tudi sprašujete, kaj je tako privlačnega na teh plutovinastih, enostavnih natikačih. Čevlji morda na prvi pogled res ne kažejo elegance in z njimi težko pišemo modno zgodbo, pa vendar znajo presenetiti, saj so veliko več kot samo njihov videz, in če vas je njihova zgodba prepričala, je prav, da se seznanite z vsemi modeli, ki jih znamka ponuja.

Arizona je najbolj ikoničen model Birkenstock in je na voljo v različnih barvah in materialih, vključno z usnjem, semišem in sintetičnim materialom, ki je na otip videti kot usnje. Ta model se odlično dopolnjuje z džinsom v vseh barvnih odtenkih. Če želite popestrite svoje osnovne Birkenstock natikače jih kombinarajte s kavbojkami, ki jih lahko najdete na spletni strani answear.si/m/levis.

Madrid je sandal z enim paščkom, elegantnega, minimalističnega dizajna in je kot nalašč za tiste, ki imajo raje bolj skromen videz, a vseeno želijo udobje in podporo Birkenstocka.

Potem je tu še Boston, ki je zaprta cokla iz mehkega semiša in oblikovano podlogo iz plute. Boston je kot nalašč za tiste, ki želijo udobje Birkenstocka, vendar potrebujejo zaprt čevelj za delo ali druge dejavnosti.

Mayari je sandal s prečnimi paščki z zanko za prste in nastavljivo zaponko. Ustvarjen je kot nalašč za tiste, ki si želijo bolj boemskega videza, a vseeno iščejo udobje in podporo. Takšen čevelj se čudovito poda k klasičnim moškim kratkim hlačam. Moške kratke hlače na Answear.si ponujajo široko izbiro modnih znamk po ugodnih cenah in kvalitetnih materialov.

Birkenstock ima model za vsako priložnost, ne glede na to, ali iščete nekaj ležernega ali elegantnega. Blagovna znamka ponuja tudi vrsto barv in materialov, tako da lahko najdete popoln par, ki ustreza vašemu slogu.




Več v Gospodarstvo