Druga etapa dirke Po Sloveniji bo kolesarje vodila skozi Ormož in preko Jeruzalema

Za nas bo najbolj zanimiva 2. etapa s štartom v Žalcu in ciljem v Ormožu v dolžini 163,1 km. Etapa bo kolesarje v drugem delu vodila skozi Majšperk, Kidričevo, Videm pri Ptuju, Cirkulane, Gorišnico, Ormož, čez Jeruzalem nazaj v Ormož, kjer bo cilj.

Prlekija-on.net, sreda, 12. april 2023 ob 14:45
Kolesarji se bodo povzpeli na Jeruzalem

Kolesarji se bodo povzpeli na Jeruzalem

V sredo, 12. aprila, so na novinarski konferenci razkrili podrobnosti 29. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala od 14. do 18. junija. Uživali bomo lahko v petih razgibanih etapah in predstavah nekaterih najboljših kolesarjev sveta. Karavana bo skupaj prevozila preko 833 kilometrov in s tem znova ustvarila čudovito razglednico Slovenije, ki jo bo videl cel svet.

Dirka ob visokem 30. jubileju prve izvedbe prinaša razgibano traso s povsem odprtimi možnostmi za številne kolesarje. Ob pogledu profila četrte, kraljevske etape je vsakomur jasno, da se bodo v boj za končno slavje spustili le najboljši hribolazci, vendar pa so preostale štiri etape na papirju povsem odprte. Na njih morda ne bodo blesteli klasični šprinterji, prav tako bo trasa dopuščala pobege. Skupna razdalja dirke je 833,3 kilometra, skupna višinska razlika pa znaša kar 9.134 metrov:

1. etapa: Celje - Rogaška Slatina, 188,6 km
2. etapa: Žalec - Ormož, 163,1 km
3. etapa: Grosuplje - Postojna, 173,4 km
4. etapa: Ljubljana - Kobarid, 165,6 km
5. etapa: Vrhnika - Novo mesto, 142,6 km

Dirka Po Sloveniji skozi Ljutomer

Najboljši svetovni kolesarji so se v prvi etapi dirke Po Sloveniji zapeljali skozi Prlekijo


V drugi etapi čez Jeruzalem

Za nas bo najbolj zanimiva 2. etapa, ki bo 15. junija, s štartom v Žalcu in ciljem v Ormožu v dolžini 163,1 km. Etapa bo kolesarje v drugem delu vodila skozi Majšperk, Kidričevo, Videm pri Ptuju, Cirkulane, Gorišnico, Ormož, čez Jeruzalem nazaj v Ormož, kjer bo cilj. Dirko smo v Prlekiji na zadnje gostili leta 2018, ko so kolesarji med drugim kolesarili tudi skozi Ljutomer.

Dirka po Sloveniji
2. etapa dirke Po Sloveniji, vir: tourofslovenia.si

Dirkanja na domačih cestah se veselita tudi Luka Mezgec (Team Jayco AlUla) in Domen Novak (UAE Team Emirates), ki sta svoje poglede na dirko razkrila na predstavitvi dirke. Novak se bo zagotovo želel dokazati na četrti etapi z dvojnim vzponom na Kolovrat, kjer je v preteklosti že blestel: »Vzpon poznam z Dirke po Italiji, celotno etapo pa ocenjujem kot pravo kraljevsko etapo, prepričan sem da se bo tukaj tudi odločilo o skupnemu zmagovalcu dirke.« Mezgec bo svoje priložnosti iskal na ostalih etapah, po profilih ima kar nekaj možnosti za uspešne napade, je pa že razkril da bo prvo ime njegove ekipe Dylan Groenewegen. Kljub temu smo prepričani, da bo imel Luka na domači dirki možnost za dokazovanje. Svojo prisotnost so sicer že potrdile štiri ekipe najvišje kategorije WorldTour, skupno je za zdaj na dirki prijavljenih 19 ekip.

Dirko si bo ob trasi zagotovo ogledalo na desetine tisočev navijačev, prav tako pa bo imela dirka vsak dan vsaj dve uri dnevnega prenosa v živo na kanalih Eurosport 1 in 2 ter na Televiziji Slovenija. Do sedaj si je dirko samo preko prenosov na Eurosportu ogledalo preko 46 milijonov navdušencev nad kolesarskim športom, ta številka se bo v letu 2023 pričakovano dvignila za najmanj novih 10 milijonov.Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13