28-letnica na avtocesti trčila v betonski zid in na kraju umrla

Iz neznanega razloga je trčila v betonski zid pred pokritim vkopom Močna.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. april 2023 ob 06:49
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Policisti PPP Maribor obravnavajo prometno nesrečo s smrtnim izidom, o kateri so bili obveščeni v nedeljo ob 21.35. 28-letna voznica je peljala po avtocesti A5 v smeri proti Mariboru, ko je iz neznanega razloga trčila v betonski zid pred pokritim vkopom Močna.

Okoliščine prometne nesreče še preiskujejo. Popoldne so iz PU Maribor sporočili, da je 28-letna voznica osebnega avtomobila vozila po desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste A5 iz smeri Lenarta proti Mariboru. Izven naselja Močna je z vozilom zapeljala desno izven vozišča, kjer je trčila v betonski zid pokritega vkopa Močna. Pri tem se je voznica tako hudo telesno poškodovala, da je na kraju prometne nesreče umrla.

Uprava RS za zaščito in reševanje ob tem poroča, da je ob 21.36 na pomurski avtocesti v bližini naselja Močna, občina Lenart, osebno vozilo pred tunelom Močna trčilo v betonski zid. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.



Več v Črna kronika