V treh dneh tri smrtne žrtve na cestah PU Maribor

Od sobote, 15. aprila, so policisti obravnavali tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so trije udeleženci umrli. V vseh treh primerih policisti še preiskujejo okoliščine prometnih nesreč.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. april 2023 ob 14:31
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V zadnjih dneh se je stanje prometne varnosti na območju PU Maribor, glede prometnih nesreč z najhujšimi posledicami poslabšalo. Od sobote, 15. 4. 2023, so namreč obravnavali tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so trije udeleženci umrli. V vseh treh primerih policisti še preiskujejo okoliščine prometnih nesreč.

Skupaj so v prometnih nesrečah v letu 2023 umrli 4 (lani 2) udeleženci, od tega 2 na avtocestah, 1 na regionalni cesti in 1 na občinski cesti.

Skupaj so mariborski policisti letos obravnavali 6 % manj prometnih nesreč, pri čemer se je poleg omenjenih prometnih nesreč s smrtnim izidom zgodilo podobno število prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in materialno škodo glede na primerjalno obdobje 2022, manj pa se je zgodilo prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Najpogostejši vzroki prometnih nesreč s hujšimi posledicami ostajajo neprilagojena hitrost, nepravilna stran/smer vožnje in neupoštevanje prednosti.

Zaradi poslabšanja prometne varnosti bodo na območju PU Maribor poostrili nadzor cestnega prometa, tako ob rednem delu, kot tudi v obliki poostrenih nadzorov cestnega prometa.

Prometna nesreča, foto: Promet.si

Zjutraj na avtocesti prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom


Več: Počasi se daleč pride. Začenja se pomladna preventivna akcija za zmanjševanje hitrosti na naših cestah

Z današnjim dnem so pričeli izvajati tudi poostrene aktivnosti s področja nadzora hitrosti (evropsko usklajen nadzor »SPEED«), ki bodo trajale do 23. aprila 2023. V tem času bodo policijske postaje izvedle več poostrenih nadzorov cestnega prometa, obsežnejši poostren nadzor imenovan Maraton nadzora hitrosti pa bomo izvajali v petek, 21. aprila 2023, ko bo potekal na območju celotne Slovenije.

Vse udeležence cestnega prometa pozivajo, da spoštujejo cestno-prometne predpise. Pri tem še posebej apelirajo na voznike motornih vozil, da vozijo strpno in da prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti in v prometu ter svojim sposobnostim.

Ob ugodnejšem in toplejšem vremenu pričakujejo bistveno večjo udeležbo voznikov enoslednih vozil v cestnem prometu (kolesarjev, voznikov motornih koles in mopedov). Zaradi tega je na eni strani pomembno, da so drugi udeleženci pozorni na tovrstne ranljive kategorije udeležencev cestnega prometa, kakor tudi da vozniki enoslednih vozil sami dosledno spoštujejo cestno prometne predpise.

Policija

54-letnik padel s kolesom in na kraju umrl


Prometna nesreča

28-letnica na avtocesti trčila v betonski zid in na kraju umrla





Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00