Šivanje: ni tako težko, kot si mislite!

Bagat je blagovna znamka, ki nadaljuje tradicijo kakovosti izdelave šivalnih strojev, kot je bila nekoč poznana na področju bivše Jugoslavije in širše.

Oglasno sporočilo, sreda, 19. april 2023 ob 08:52
Bagat Cik Cak

Bagat Cik Cak

Šivanje je lahko zelo zabaven hobi, ki vas lahko popelje v svet ustvarjanja in domišljije.

Brigita Ložar, ustanoviteljica Trmoglavke, pravi, da je izbira pravega šivalnega stroja za vaše začetke vsekakor pomembna.

Sama je pred tremi desetletji začela raziskovati šivanje na šivalnem stroju Bagat Danica elektronik plus, ki je bil za takratne razmere zelo napreden stroj.

Brigita, ki živi v Trzinu, v svojem ustvarjalnem studiu opravlja tudi šiviljske tečaje, zato se je razveselila vrnitve znamke Bagat. Sama se večkrat poslužuje Bagatovih šivalnih strojev, ki jih priporoča tudi svojim tečajnikom, kateri lahko ob nakupu v spletni trgovini z uporabo kode "GITA5" pridobijo dodatni 5% popust na nakup.

Bagat

"Bagat Cik Cak je tisti šivalni stroj, ki je primeren prav za vsakogar, tudi za popolne začetnike," pravi Brigita in nadaljuje: "V njem se skriva močan stroj, ki presega to, kar Cik Cak kaže na prvi pogled. Ta šivalni stroj sešije vse - od tankih do zelo debelih materialov!"

Bagat je blagovna znamka, ki nadaljuje tradicijo kakovosti izdelave šivalnih strojev, kot je bila nekoč poznana na področju bivše Jugoslavije in širše. Njihovi stroji so znani po zanesljivosti in enostavnosti uporabe. Bagat ponuja različne vrste šivalnih strojev, od osnovnih modelov za začetnike do naprednejših strojev za izkušene šivilje.

"Ena od najboljših stvari pri šivanju kot hobiju je, da lahko izdelate popolnoma unikatne stvari. Ne glede na to, ali gre za oblačila, okraske ali darila, lahko s šivalnimi stroji Bagat ustvarite karkoli si zaželite. Poleg tega je šivanje odličen način za prihranek denarja, saj lahko sami izdelate oblačila, namesto da bi jih kupovali v trgovini," nekaj razlogov za začetek šivanja navede Brigita.

Bagat

V njeni "zbirki" šivalnih strojev je tudi elektronski šivalni stroj Bagat Pro Step, ki pa je primeren za tiste, ki želijo nekaj več, saj se zlahka pomeri s šivalnimi stroji drugih znanih znamk. "Pro Step mi je všeč, ker ima avtomatsko enostopenjsko izdelovanje gumbnice ter izredno veliko izbiro šivov, med katerimi so tudi šivi za elastične materiale," o Pro Stepu pove Ložarjeva. "Prav tako mi je všeč, ker je zelo enostaven za uporabo - nastavitve spreminjaš s pritiskom na gumb, bolj enostavno res ne gre."

Pri Trmoglavki poleg šiviljskih tečajev v živo najdete tudi spletne tečaje šivanja, tematske šiviljske delavnice in seveda šivane izdelke po meri. Je tudi ena redkih, ki še z veseljem popravi kak dotrajan kos oblačila, zamenja zadrgo ali vam oblačilo prilagodi na vaše mere. Prav tako vas bo na enostaven način naučila šivati, tako boste sebi in svojim najdražjim lahko izdelali oblačila ali dekorativne izdelke za dom. Morda pa vaš hobi preraste tudi v posel.

BagatVeč v Gospodarstvo