Gasilci so zbirali staro železo

Gasilci PGD Trnovci so nabrali 9 ton starega železa, odslužene bele tehnike in barvnih kovin, gasilci PGD Grabšinski breg pa 16 ton odpadnega železa, odslužene bele tehnike in barvnih kovin.

Ivan Trunk, petek, 5. maj 2023 ob 07:28
Zbiranje starega železa

Zbiranje starega železa

Gasilci PGD Trnovci in PGD Grabšinski breg so tudi letos organizirali akcijo zbiranja starega odpadnega železa, barvnih kovin, akumulatorjev in odslužene bele tehnike, ki se čez leto nabere pri gospodinjstvih in na kmečkih gospodarstvih. Krajani gasilcem zelo radi oddajo odpadno železo, ker jim s tem pomagajo, da zaslužijo nekaj denarja, ki ga gasilska društva zelo potrebujejo za njihovo delovanje.

Gasilci PGD Trnovci so staro železo zbirali v vikendu 15. in 16. aprila, na njihovem požarnem rajonu, ki zavzema vasi Trnovci, Rucmanci, Mezgovci in Senčak, nekaj odpadnega železa pa so dobili tudi v drugih krajih. Letos so nabrali 7 ton starega železa, 1200 kg odslužene bele tehnike in 500 kg barvnih kovin. Vso staro železo pa so zbirali pred gasilskim domom v Trnovcih.

Gasilci PGD Grabšinski breg pa so staro železo zbirali v vikendu 22. in 23. aprila, vse pa so pripeljali na športno igrišče v Juršincih in so staro železo ter odsluženo belo tehniko zbirali na celotnem teritoriju občine Juršinci. Tudi letos so bili gasilci PGD Grabšinski breg s to akcijo zelo uspešni saj so skupno zbrali 16 ton odpadnega železa, odslužene bele tehnike in barvnih kovin.




Več v Gospodarstvo