Izkoristite vsak kotiček v kuhinji: praktične ideje za majhne kuhinje

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 15. maj 2023 ob 14:56
Izkoristite vsak kotiček v kuhinji

Izkoristite vsak kotiček v kuhinji

Niste čisto prepričani, kako bi se lotili prenove majhne kuhinje? Če želite, da bo ta kar se da funkcionalna, je v prvi vrsti potrebno doseči maksimalen izkoristek prostora. Poleg tega pa je zelo pomembna izbira pravega pohištva, ki vam bo kljub majhnosti prostora, še vedno nudilo dovolj prostora za shranjevanje pripomočkov, hrane in ostale kuhinjske opreme.

Toda kako to sploh doseči? Z dobrim načrtom in s pravimi pohištvenimi kosi, boste lahko tudi majhen prostor preoblikovali v povsem uporabno in za delo prijetno kuhinjo. Preverite, kakšne rešitve so za manjše kuhinjske prostore pripravili v našem največjem slovenskem pohištvenem salonu Furnitura.

V nadaljevanju pa poglejte naše uporabne nasvete za načrtovanje majhne kuhinje in svoj kuhinjski prostor izkoristite do zadnjega centimetra!

Mini kuhinje

4 hitre ideje za majhne kuhinje

Predstavljamo vam štiri preproste nasvete, s pomočjo katerih bo ustvarjanje kulinaričnih specialitet v majhni kuhinji postalo nadvse prijetno opravilo.

1. Oblika kuhinje

Maksimalen izkoristek prostora je možen le, če izberete pravilno obliko kuhinje. Najboljša izbira so linijske blok kuhinje. Svetujemo pa vam, da vam pri njihovem nakupu pomagajo strokovnjaki za pohištvo. Z njihovo pomočjo bo razporeditev in notranjost kuhinje prilagojena vašemu življenjskemu slogu in vsakodnevnim (kuharskim) potrebam.

Mini kuhinja ADELE
Mini kuhinja ADELE

Za vse tiste, ki se soočate s pomanjkanjem časa, v Furnituri omogočajo nakup majhne kuhinje kar preko spleta. Če boste svoj kulinarični kotiček opremljali kar iz udobja domačega naslanjača vam svetujemo, da zelo natančno izmerite prostor, preverite mesta priključkov, odtokov, oken in vrat ter si tako prihranite nevšečnosti, zaradi napačne izbire. Pri izbiri pa vam bo z veseljem pomagala tudi podporna ekipa, ki vam je na voljo na telefonski številki 070 458 517, e-pošti prodaja@salonpohistva.si ali kontaktnega obrazca na spletni strani.

2. Organizacija prostora

Za vsako kuhinjo je pomembno, da je urejena. Sploh pri majhnih kuhinjah je ključno, da izkoristite vsak kotiček, ki vam je na voljo. Enostavno si ne morete privoščiti, da bi ga zapravljali, saj bo ta tako hitro postal nefunkcionalen.

Mini kuhinja MELA
Mini kuhinja MELA

Pri tem vam lahko pomaga praktična notranja oprema, ki poskrbi za pregledno in urejeno shranjevanje. Strokovnjaki za pohištvo svetujejo, da pri opremljanju majhne kuhinje začnemo z načrtovanjem osnovnih elementov:

  • ustrezen element za korito,
  • manjše omare s prosto delovno površino,
  • element za kuhalno ploščo,
  • čim višji viseči kuhinjski elementi.
3. Moč barv

Ste vedeli, da lahko z izbiro ustrezne barve dosežete, da bo vaša kuhinja izgledala večja. Najbolje je, da se odločite za belo barvo, ki odbito svetlobo razprši po prostoru in ga optično poveča. Strokovnjaki za notranjo opremo priporočajo elemente z minimalistično zasnovo, ki s svojo eleganco odpirajo prostor.

Mini kuhinja VITA
Mini kuhinja VITA

Dobrodošla je tudi izbira nežne barvne sheme - pult v svetlih lesnih tonih ter kuhinjske omarice v nežni beli ali krem barvi. Prav take kuhinje najdete tudi na spletni strani Furniture - oglejte si njihovo ponudbo in izberite pravo zase.

4. Ne pozabite na delovno površino

Glavni problem manjših kuhinj je v zagotavljanju funkcionalne delovne površine. Poleg vseh nujno potrebnih gospodinjskih aparatov, morate imeti tudi dovolj prostora za pripravo hrane. Pulti naj bodo zato čim globlji, saj tako pridobite dodaten prostor, kamor med kuhanjem postavite svoje pripomočke in sestavine.

Tudi dodatna polička vam lahko pride še kako prav pri zagotavljanju dodatnega delovnega prostora, vi pa pridobite še več svobode pri kuhanju.

Mini kuhinja OSCAR
Mini kuhinja OSCAR

Blok kuhinje za vsak dom

Blok kuhinje so odlična rešitev za manjše prostore. So nekoliko bolj enostavne, saj so vsi elementi postavljeni v eni ravni liniji. Pred nakupom je tako potrebno izmeriti dolžino stene, kjer bodo stali elementi, poleg tega je potrebo določiti še mesto odtoka, elektrike, oken in vrat.

Pestro ponudbo kakovostnih blok kuhinj brezčasnega dizajna boste našli tudi v Furnituri. Prepričali vas bodo privlačni barvni toni in funkcionalno oblikovani pohištveni elementi. Njihove najbolj priljubljene mini blok kuhinje so Mela, Nika in Junona, ki so vam na voljo v različnih barvah - beli in različnih odtenkih lesa.

Mini kuhinja NIKA
Mini kuhinja NIKA

Omenimo pa naj tudi kvalitetne kuhinje proizvajalca Jela, katere lahko naročite po posameznih elementih in tako popolnoma prilagodite svojemu domu. Njihovi modeli kuhinj so nedvomno zmagovalna izbira vseh tistih, ki si v svojem domu želijo pohištvo visoke kakovosti po ugodni ceni. Navdušili vas bodo visoki sijaj, kompaktni in vzdržljivi materiali, mehko zapiranje in privlačne barvne kombinacije.

V kolikor vam že sestavljene mini blok kuhinje ne ustrezajo, se lahko odločite za nakup po elementih. Na voljo so vam številni kuhinjski elementi različnih dimenzij, s pomočjo katerih si sestavite mini blok ali kotno kuhinjo v obliki črke L ali U vseh dimenzij. Izbirate lahko med različnimi omarami, visečimi elementi in predali, posamezne elemente pa lahko tudi zamenjate. S Furniturino pomočjo si boste tako hitro in enostavno sestavili kuhinjo popolnoma po vaših željah.

Moderna kuhinja JELA HIGHLINE
Moderna kuhinja JELA HIGHLINE

Potrebujete pomoč pri načrtovanju vaše male kuhinje? Potem izkoristite brezplačen 3D izris v Furnituri. S pomočjo te praktične storitve, si boste veliko lažje predstavljali končni izgled vseh izbranih elementov kot celoto.

Kuhinja po meri pa je še posebej primerna za majhne prostore, saj na ta način dosežemo kar najboljši izkoristek. Pri izbiri notranje kuhinjske opreme, ki se bo najbolje podala v vaš dom, vam lahko pomaga Furniturina svetovalna ekipa, s pomočjo katere so se želje o sanjskem domu uresničile že marsikateri slovenski družini.

Kuhinjski blok SABELA
Kuhinjski blok SABELA

Po kuhinjsko pohištvo k strokovnjakom

Opremljanje manjših prostorov se pogosto izkaže za izziv, ki zahteva veliko načrtovanja in premišljenih odločitev. Lastniki majhnih kuhinj pa povedo, da bi brez pomoči izkušenega svetovalca za pohištvo, težko prišli do vrhunsko opremljenega in optimalno izkoriščenega prostora. Tega se zavedajo tudi pri večkrat nagrajenem ponudniku notranje opreme, zato so poleg odlične ponudbe majhnih in blok kuhinj, svojim strankam zagotovili podporo strokovne svetovalne ekipe.

Mini kuhinja BONO
Mini kuhinja BONO

Z njihovo pomočjo bo vaš projekt opremljanja kuhinje postal enostavnejši, prijetnejši, predvsem pa veliko manj stresen. Na svetovalca se lahko obrnete preko telefona (070 458 517), e-pošte, kontaktnega obrazca ali pa jih obiščete v salonu na Letališki 32J.

Široka izbira kuhinj




Več v Gospodarstvo