Otroci vrtca Mala Nedelja uživali v vrtcu v naravi in se prepustili bogatim aktivnostim

S kovčki, polnih upanja so se odpravili v Veržej.

Prlekija-on.net, torek, 16. maj 2023 ob 08:13
Otroci vrtca Mala Nedelja v vrtcu v naravi

Otroci vrtca Mala Nedelja v vrtcu v naravi

Še preden so se nad naše kraje spustile mogočne dežne kaplje, smo se otroci in vzgojiteljici vrtca Mala Nedelja, skupine otrok 4 - 6 let, odpravili v vrtec v naravo. Avtobus nas je izpred vrtca odpeljal na pot raziskovanja in pričakovanja.

S kovčki, polnih upanja nas je prijetna dobrodošlica pričakala v zavodu Marianum Veržej. Po nastanitvi in ogledu notranjih prostorov, nas je radovednost popeljala še med vrtičke in skrbno zasajene gredice, kjer smo se naužili prijetne zelene pismenosti.

Na krajšem sprehodu v okolici smo zaslišali otroški živ žav iz vrtca Veržej. Na kratko smo se jim pridružili pri igri na zunanjem igrišču, nato pa še hitro ponovili rajalno igro Zajček v jamici čepi. Sledilo je kosilo in že težko pričakovana LONČARSKA DELAVNICA v centru Duo. Prijazna lončarka Urška nam je na zelo zanimiv in duhovit način prikazala delo v lončarski delavnici. Vsak otrok je lahko na svojem vretenu ustvarjal z glino, si izdelal svojo skodelico in jo okrasil z barvami. Otroci so svoje zadovoljstvo in uživanje še pred koncem delavnice izrazili s petjem prleškim pesmic Deca z Male Nedle, Dere sen jaz mali bija in Prepelica.

V tem popoldnevu pa smo se še podali na pohod do Babičevega mlina. Na poti smo skozi ulice Veržeja opazovali okolico ter se za trenutek ustavili še pri družini Puhar. Seveda pa nismo mogli mimo slaščičarne, kjer smo si privoščili slasten sladoled. Dan se je prevešal v večer, zato smo si po večerji privoščili še zabaven pižama party, nato pa utrujeni legli v svoje postelje.

Zbudili smo se v novo jutro, polno iskrenih in prijetnih občutkov ter pričakovanj. Po zajtrku smo se podali na daljši pohod do Kolišča Veržej. Tam sta nas prijazna lastnika vodila ob ribniku, nam namenila veliko koristnih besed in nas povabila, da smo skupaj nahranili ribe v ribniku. Tudi njima smo se iskreno zahvalili s prleškimi pesmicami.

Pot je bila prepletena s polji in travniki, kjer je bilo mogoče opaziti tudi narcise, deteljico ter mnoge barvite travniške cvetlice. Naše aktivnosti so se počasi zaključevale. Po kosilu smo se še s svojo prtljago prepustili prijetnim sončnim žarkov pred vhodnimi vrati zavoda Marianum Veržej. Otroci so pripovedovali o svojih prijetnih občutkih in si izmenjali zanimive vtise bivanja v vrtcu v naravi.

Še zadnjič smo zapeli prleške pesmi ter se z avtobusom vrnili v vrtec Mala Nedelja.

Zapisala: Silvija Filipič



Več v Najmlajši