Ščavnica v spodnjem toku narasla in poplavila v večjem obsegu

Na severovzhodu poplavljajo tudi posamezni manjši vodotoki, zastaja in poplavlja tudi padavinska voda.

Prlekija-on.net, sreda, 17. maj 2023 ob 07:00
Poplave v Boračevi

Poplave v Boračevi

Obilno deževje, ki je naše kraje zajelo ponovno v torek, povzroča številne nevšečnosti. Kot poroča Agencija RS za okolje (Arso), številni manjši vodotoki in reke v severovzhodni Sloveniji ter reka Krka poplavljajo. Reka Ščavnica v spodnjem toku še narašča in bo v naslednjih urah poplavila v večjem obsegu. Prav tako sta čez noč v srednjem in spodnjem toku še narasli Pesnica in Dravinja. V zgornjem toku se njuno naraščanje že umirja. Na severovzhodu poplavljajo posamezni manjši vodotoki, zastaja in poplavlja tudi padavinska voda.

Krka se razliva ob celotnem toku, ponoči je poplavljala na območju pogostih poplav. Naraščanje se bo nadaljevalo tudi danes, v spodnjem toku predvidoma do popoldneva.

Razlivata se tudi Kolpa in Lahinja. Kolpa bo največji pretok dosegla predvidoma danes zjutraj, ko lahko poplavi v manjšem obsegu.

Mura se bo še danes razlivala znotraj protipoplavnih nasipov.

Spodaj je nekaj naših fotografij in fotografij naših bralcev torkovega dogajanja.

Poplavljanje reke Ščavnice

Ščavnica ponoči poplavila, trenutno ima ustaljen pretok


Reka Ščavnica
Podatki za Ščavnico se v zadnjih urah več ne posodabljajo, vir: si-vreme.com

Obnovljeno hidrološko opozorilo 16. maja ob 23:00. Številni manjši vodotoki in reke v severovzhodni Sloveniji...

Objavil/a ARSO vode dne Torek, 16. maj 2023

Popoldne bo dež večinoma ponehal

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v notranjosti bodo krajevne padavine. Popoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki bo ponekod okrepljen, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Goriškem in ob morju okoli 19 °C.

V četrtek bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, pihala bo šibka burja. Jutranje temperature bodo večinoma od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 13 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 20 °C.

V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno, popoldne in zvečer se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe. V soboto bo nekaj več sonca, še možne bodo krajevne plohe. Topleje bo.

Poplave v Boračevi

Poplave v Boračevi... Več https://p24.si/poplave_maj_2023 Hvala Neža Ros za poročanje

Objavil/a Prlekija-on.net dne Torek, 16. maj 2023
Poplave v Prlekiji

Dež povzroča številne preglavice: poplavljene ceste in kleti, plazovi ogrožajo hiše...




Več v Narava