Ščavnica ponoči poplavila, trenutno ima ustaljen pretok

Poplavljene površine v severovzhodni Sloveniji se bodo danes čez dan začele zmanjševati, vzdolž Mure pa se bodo še nekoliko povečale.

Prlekija-on.net, sreda, 17. maj 2023 ob 09:22
Poplavljanje reke Ščavnice

Poplavljanje reke Ščavnice

V sredo, ob 7.30 je Agencija RS za okolje (Arso) izdala novo poročilo glede stanja rek. Kot navajajo, poplavljajo reke Pesnica, Ščavnica, Kolpa, Mura ter v spodnjem toku Dravinja, Kolpa in Ledava.

Krka v srednjem in spodnjem toku ter Dravinja v srednjem in spodnjem toku še naraščata. Mura je v zgornjem toku dosegla največji pretok in se umirja, v spodnjem toku bo danes čez dan še naraščala.

Kolpa, Pesnica, Ščavnica in pritoki imajo ustaljen pretok. Ledava se v spodnjem toku počasi umirja, v zgornjem toku upada.

Poplavljene površine v severovzhodni Sloveniji se bodo danes čez dan začele zmanjševati, vzdolž Mure pa se bodo še nekoliko povečale. Prav tako se bodo do večera še nekoliko povečale v spodnjem toku Krke.

Spodaj je nekaj fotografij Ščavnice v Pristavi, na Razkrižju, Veščici, Ljutomeru in pri Gajševskem jezeru v sredo zjutraj. Pretok se trenutno umirja.

Poplave v Boračevi

Ščavnica v spodnjem toku narasla in poplavila v večjem obsegu


Reka Ščavnica
Nivo Ščavnice trenutno upada, vir: si-vreme.com

Popoldne bo dež večinoma ponehal

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v notranjosti bodo krajevne padavine. Popoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki bo ponekod okrepljen, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Goriškem in ob morju okoli 19 °C.

V četrtek bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, pihala bo šibka burja. Jutranje temperature bodo večinoma od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 13 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 20 °C.

V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno, popoldne in zvečer se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe. V soboto bo nekaj več sonca, še možne bodo krajevne plohe. Topleje bo.

Poplavljen podvoz v Mihalovcih

Podvoz v Mihalovcih je povsem poplavilo... Več https://p24.si/poplave_maj-2023 Hvala Aleš Caf za poročanje

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 17. maj 2023


Več v Narava