Zaradi poplavljanja Mure, zaprta cesta. Ščavnica presegla do sedaj največji izmerjen pretok.

Na delu so še tudi vedno gasilci. Gasilci PGD Ljutomer trenutno v Ljutomeru na Mestnem bregu odstranjujejo drevo, ki je padlo na cestišče.

Prlekija-on.net, sreda, 17. maj 2023 ob 15:19
Zapora ceste

Zapora ceste

V sredo popoldan še naprej dežuje. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), ima Mura v Gornji Radgoni pretok okoli 900 m3/s in se počasi zmanjšuje. V spodnjem toku pa še počasi narašča. Poplavljene površine ob reki Muri, znotraj protipoplavnih nasipov, se bodo ohranjale predvidoma do petka. Poplavljene površine ob Pesnici, Ščavnici, Dravinji in Kolpi pa se počasi zmanjšujejo.

Zaradi poplavljanja Mure, je zaprta tudi cesta Črenšovci - Razkrižje, na mostu čez Muro, zaradi poplavljenega cestišča.

Kot še poroča Arso, je bilo včerajšnje hidrološko opozorilo najvišje rdeče stopnje izdano za porečji Ščavnice in Pesnice več kot upravičeno. Obe reki sta presegli do sedaj največji izmerjen pretok: Ščavnica na vodomerni postaji Pristava: 72,4 m3/s, Pesnica pa z enakim pretokom na eni izmed treh vodomernih postaj Gočova. V spodnjem toku je bil na postaji Zamušani izmerjen največji pretok 122 m3/s, ki tudi sodi med največje zabeležene pretoke.

Od Ormoža do Šentilja so poplavljene številne ceste, foto: MNVP

Od Ormoža do Šentilja poplavljene številne ceste, kleti, hiše in gospodarski objekti


Zaradi velike predhodne namočenosti in velike vodnatosti obeh rek, so včerajšnje popoldanske nekaj urne padavine povzročile hitro naraščanje obeh rek, ki je bilo podobno hudourniškem odtoku, čeprav ne sodita med hudourniške reke.

Na delu so še tudi vedno gasilci. Gasilci PGD Ljutomer trenutno v Ljutomeru na Mestnem bregu odstranjujejo drevo, ki je padlo na cestišče.

Včerajšnje hidrološko opozorilo najvišje rdeče stopnje...

Objavil/a ARSO vode dne Sreda, 17. maj 2023
Poplave na Zg. Krapju

Poplave na Zgornjem Krapju Kot pravi Matjaž Onišak, jih rešuje jez...

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 17. maj 2023
Poplavljanje reke Ščavnice

Ščavnica ponoči poplavila, trenutno ima ustaljen pretok




Več v Narava