Edina in Jan pripravljata potopisno predavanje o delovni vizi v Kanadi in potovanju po zahodu ZDA

Na predavanju boste lahko degustirali tudi vina Kovačič in njun Koru sladoled. Vse brezplačno.

Prlekija-on.net, sreda, 24. maj 2023 ob 08:15
Edina in Jan na potovanju, foto: osebni arhiv

Edina in Jan na potovanju, foto: osebni arhiv

Edina in Jan sta po petih mesecih življenja in dela v zasneženi Kanadi poletela na 5 tedenski roadtrip po sončnem zahodu ZDA. Pristala sta v Las Vegasu in po dveh dneh raziskovanja mesta prevzela najeti avto, podrla zadnje sedeže in si za naslednjih nekaj tednov v prtljažniku pripravila posteljo.

Odpravila sta se na raziskovanje zveznih držav Kalifornija, Arizona, Utah in Nevada ter večino noči prespala v nacionalnih parkih, včasih pa tudi na parkirišču pred nakupovalnimi centri.

"Zahod ZDA ponuja res ogromno. Od dih jemajočih kanjonov in neskončnih puščav, do zasneženih vrhov in velikanskih sekvoj, od nepozabnih milj na cesti do razgibanih sprehodov po mestih," pravita, v načrtovanje potovanja pa sta vložila kar nekaj časa, kar je ob vedno višjih stroških potovanja potrebno, če želiš svoj čas na potovanju aktivno izkoristiti.

Avto sta najela na spletni strani: www.turo.com
Divje/zastonj kampe sta iskala z aplikacijama: Campedium in park4night
Letalske karte pa poiskala na: www.skyscanner.net

"Če bi te o najinem življenju v Kanadi in potovanju po ZDA zanimalo več, se nam lahko pridružiš na potopisnem predavanju ta četrtek od 18ih naprej v Mladinsko kulturnem centru Ljutomer. Med predavanjem bomo degustirali vrhunsko vino vinogradništva Kovačič, po predavanju pa bo na voljo Koru sladoled iz pravega sadja. Vse brezplačno," še pravfita in vabita vse na zanimivo predavanje.



Več v Kultura in izobraževanje