Divjačinski golaž je letos kuhalo trinajst ekip

Vseh 13 ekip je skuhalo dober in okusen golaž, strokovna komisija pa je izbrala tri najboljše.

Ivan Trunk, sreda, 31. maj 2023 ob 08:31
2. lovska golažijada LD Dornava - Polenšak

2. lovska golažijada LD Dornava - Polenšak

Lovska družina Dornava - Polenšak je v soboto, 27. maja, pri lovskem domu v Slomih organizirala že drugo tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Na to idejo je LD Dornava - Polenšak prišla lani, ko so pričeli prvi s tem tekmovanjem, ker še tega tekmovanja v severovzhodni Sloveniji do zdaj ni bilo. Je pa se to tekmovanje kar dobro uveljavilo tudi po številu ekip, ki so tekmovale v kuhanju golaža, lani jih je bilo 6, letos že 13. Zaželeno pa je, da bi prišlo še več ekip iz LD iz celotne Štajerske in Prekmurja.

Ekipe, ki so sodelovale na tekmovanju v kuhanju divjačinskega golaža: Društvo upokojencev Polenšak, PGD Žamenci, Prleški biseri iz Ormoža, Društvo korantov Podvinci, Dva očeta in dva sina pa trije kuhajo, Mark cafe Dornava, Gospodarjevi fakini, LD Sveta Marjeta, Podvinski risi, LD Jože Lacko Ptuj, LD Boris Kidrič Kidričevo, Zvone team Juršinci in Lovski prijatelji iz Preroda.

LD Dornava - Polenšak je kot organizator tekmovanja priredila prostor za kuhanje, kotle za kuhanje, divjačinsko meso, čebulo in druge dodatke. Vsaka ekipa pa je v golaž dodala svoje dodatke in začimbe po okusu. S kuhanjem golaža so ekipe pričele ob 14. uri in so morale imeti golaž skuhan do 18. ure, ker so potem od vsake ekipe vzeli golaž za ocenjevanje. Tri članska strokovna komisija je ocenjevala okus golaža, vonj in izgled golaža, ocenjevali pa so tudi izgled delovnega mesta.

Vseh 13 ekip je skuhalo dober in okusen golaž, ampak komisija je odločila kateri so bili prvi trije najboljši. Letos je najboljši golaž skuhala ekipa Lovski prijatelji iz Preroda, drugo mesto je osvojila ekipa Društva upokojencev Polenšak, tretje mesto pa je osvojila ekipa LD Boris Kidrič.

Na koncu tekmovanja sta vse zbrane nagovorila Rajko Janžekovič, starešina LD in Matej Zorko, župan občine Dornava ter vsem ekipam podelila priznanja in pokale.



Več v Družabno