Prijeli osumljenca ropa, ki je dejanje storil s pištolo nad starejšo osebo

Policisti so osumljenega ropa, S.H. državljana R. Hrvaške, ki je izvršil kaznivo dejanje nad starejšo osebo prijeli, mu zasegli pištolo s katero je rop izvršil in mu odvzeli prostost. Po končani preiskavi bo predan v nadaljnji postopek na sodišče.

Prlekija-on.net, torek, 6. junij 2023 ob 07:37
Policija

Policija

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklih 24 urah obravnavali tri primere kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, tri primere kršitev javnega reda in miru in štiri primere poškodbe vozil s strani divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali primer poškodovanja tuje stvari, tatvino goriva in rop. Policisti so osumljenega ropa, S.H. državljana R. Hrvaške, ki je izvršil kaznivo dejanje nad starejšo osebo prijeli, mu zasegli pištolo s katero je rop izvršil in mu odvzeli prostost. Po končani preiskavi bo predan v nadaljnji postopek na sodišče.

Na področju prometne varnosti so obravnavali dva primera prometnih nesreč v katerih je nastala le materialna škoda. Prav tako so obravnavali še štiri primere povoženja divjadi.

Vozniku, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so vozilo zasegli, zagovarjal pa se bo pri pristojnem sodišču za prekrške.

Policisti izvajajo operativne naloge v smeri izsleditve osumljenca s postavitvijo cestnih blokad

Moški in ženska naj bi oropala starejšo žensko, policija postavlja cestne blokade


Javni red in mir je bil kršen v treh primerih in sicer en primer kršitve na javnem kraju in dva primera kršitev v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Policisti pa še vedno iščejo pogrešanega Hodnik Slavka. Oseba je stara 60 let, visok je 165 cm, suhe postave, ima kratke rjave lase, brado in je oblečen v temnejša oblačila. Vse, ki bi karkoli vedeli o Slavku prosimo, da to sporočijo na tel. Št. 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali na najbližji policijski postaji.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

Policija

Svojci pogrešajo 60-letnega Slavka, poteka iskalna akcija
Več v Črna kronika