Na Glavnem trgu prešali grozdje

3. OktoberVINOfest na Glavnem trgu v Ljutomeru

Dejan Razlag, nedelja, 16. oktober 2011 ob 02:5927
Pepek in kraljici

Pepek in kraljici

V soboto, 15. oktobra, se je v Ljutomeru odvijal 3. OktoberVINOfest. Na Glavnem trgu so potekale vinske degustacije, vinogradniško-kletarske igre, obisk vinskih kraljic, glasbeni program, ...

Za zanimivo dogajanje so poskrbele vinogradniško-kletarske igre "društev iz Prlekije", v katerih so na koncu slavile gostje iz sosednje Avstrije, ki so se pridružile tekmovanju po odpovedi večini domačih društev. Kljub prijavljenim petim domačim društvom, sta nastopili le dve, zato so kot dodatna skupina nastopile gostje, ki so prispele z avtobusom iz Bioterm Mala Nedelja. Gostje so kljub predčasnem odhodu, kjer niso odigrale zadnje igre, na koncu zmagale. Drugo mesto so osvojili tekmovalci MŠD Labod, tretje pa Kaemde. V igrah je bilo prikazano od pobiranja grozdja do prešanja na stari način ter do končnega "meter špricara". Del zmagovalne igre gostij, si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Na degustaciji so svoja vina predstavili vinarji Vinoreja Kaučič, TK Jureš, TK Frank Ozmec - Prlekus, Vinogradništvo Kovačič, P&F Ljutomerčan, Vinogradništvo Ozmec, Vinogradništvo Prelog, Vinogradništvo Lipovec, Vinogradništvo Gošnjak ter Grozdy - kozarec zdravja.

Na prireditvi sta se gostom pridružili tudi Adriana Bogdan, vinska kraljica Ljutomera ter Jenny Slekovec, vinska kraljica Male Nedelje, za zabavo pa je poskrbel Pepek z brega. Za glasbeni program sta skrbela DJ Davorinn in s svojim solidnim nastopom prleški pevec Simon Cokan, ki pa se bo moral še naučiti primernega vedenja v javnosti.

Za pijačo in jedačo je bilo odlično poskrbljeno, slogan "Po kühano kloboso na Glovni trg" pa smo ob koncu prireditve popestrili tudi z Lujzekovo "V Lotmerki na ploci".

Vidimo se v Lotmerki na 4. OktoberVINOfest-u!

stajerc13 nedelja, 16. oktober 2011 ob 08:58

To ja

Legionar nedelja, 16. oktober 2011 ob 17:24

Simon de se moga nafčiti primernega vedenja v javnosti? Eh, pa ne venda... Hehe

Bogi Lotmerk, ka se na takšne prireditve vobijo takšni 'pevci' a-la Simon. Či resen nemrejo kej
bojšega nejti, tepa resen bojše ka fse sküp propodne. Tepa bi se mi v Lotmerki šli nekših promocij
pr prireditev? Na takši način? Žalosten

TUNČEK nedelja, 16. oktober 2011 ob 18:00

Ne sen bija tan, po slikah sodeč pa lehko rečen, da je moglo biti fajn. Ploskač

MILAN nedelja, 16. oktober 2011 ob 18:53

Pomežik bija sen malo tak kak je bilo malo lidi.Lepo ka se trüdijo KMD škoda pa ka lidje ne pridejo. Glede Simona pa je tak ka če ga ne vidiš pa ga samo poslüšaš je dobro pa če nebi zna bi bija marsikeri presenečeni. Simon pa mo problem s tek ka ne ve kak se stvori streže. Mo pa pogum kej marsikeremi fali.

Dejan nedelja, 16. oktober 2011 ob 20:31

Simoni je fčera malo prešaje naškodilo Haha

pravični nedelja, 16. oktober 2011 ob 23:18

Po komentarjih in fotkah sklepam, da ni bilo ravno hudo velikega obiska.

Sicer to priča o stanju v katerem smo.

Sem zjutraj šel v eno od velikih trgovin in sem najprej na uro pogledal, ko sem prispel na parkirišče, ker mi ni bilo jasno, da je sobota in avtomobilov za prst ene roke.

Še ne dolgo nazaj so se pred pred vrati gnetli in čakali, da se odprejo.

Desetine poslovnih prostorov v Lotmerki sameva.

Za ceno tega ubogega "Würstla", pa si pri Lidli že doba 8 pleskavic v akciji. Kosilo za dva dni za celo famiiijo. Pa rdečka je bila v akciji za evro pa pol.

Tisti bolj premožni pa itak ne hodijo po Lotmerki.

Škoda, ka smo tak daleč prišli.

misekovi ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 17:14

Ja, mi keri smo tan bili smo se fino meli, je pa dejstvo ka razen Lah Andreja ni bilo niti enega svetnika, tak ka res zgleja ka je toti trg rezerverani samo za rok fešte. Drgači lepo vzdušje igre fantastično uspele čeprav neje bilo dosti ekip, ki so pa bili lidje pa res ne vem.

Legionar ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 18:17

Morti pa jin je le ne blo teko do tega ka bi Simona poslüšali? Mislec Hihihi Drügič si Damjana Murka pržente, mogoče de kej bojše. Zloba

Dejan ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 18:47

Sej se ne gre za to, kdo je sploh nastopa, glovno tü so bile tote igre pa druženje. Simon je vmes zapopeva por pesmi, meja je slabe pol vüre programa pa to je blo to. Rdeča nit pa so bile igre pa degustacije.

Legionar ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 19:38

Ja, samo so stvari, kere lidi mogoče tüdi odbijejo. Či ti glovni nastopajoči bije goste, te je to
venda ne glih nekej, ke prvobi lidi. Hihihi

misekovi ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 20:30

Keri je te ze koga bija ??????????
Glede obiska pa tak, več lidi pride na vaški piknik kak v Lotmerk, lidi je v Lotmerki že sron sploh po trgi iti, ne pa ka bi še tan ke pili.

Legionar ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 20:45

Ne ven zakej bi koga bilo sron iti po trgi. Či greš dupudne po Lotmerki, so vedno lidje tan, sidijo
pred kafiči, hodijo po opravkih, pa tak dale...Zakej pa ne grejo na takšne in podobne fešte, pa je opoet drüga stvor...Majo že vzrok, bi reka. Provite ka je sploh ne važno što špila, što popevle, pa tak dale. Mogoče pa
je lidem ali pa vsej večini tüdi to važno , pa bi jih dosti več prtegnolo morti tüdi kakšno znono ime?
Pa mogoče malo nižje cene pa podobno? Ne ven či je dobro krivdo za malo udeležbo iskati
fsigi indi, samo pr sebi ne? Mislec

zobl ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 21:08

Dejan al keri je pisa toti članek ,je redno dissna Simona Nasmeh)

"...Simon Cokan, ki pa se bo moral še naučiti primernega vedenja v javnosti."

Kej je te Simon nareda Nasmeh?

MILAN torek, 18. oktober 2011 ob 07:57

Mislec morti bi toti keri ste ne bili na placi rejši dali volo bor tistin keri so bili pa keri smo se bor na krotko stavili.Lepo je sedeti na kavči zoliti televizijo pa štenderati kak so lidje odštekani keri grejo na plac pa poslüšajo Simona.
Simon mo več poguma kak vi fsi ostali. Probajte stopiti pred lidi pa si vzeti mikrofon pa zapopevati ----keri si vü???
Pa se spraviti delat prireditve na keri moreš fest delati od toga pa nemaš nič drügo kak pet zapriseženih šinfačof.
Dečki tüdi od vos bi pričaküva ka to ednuk probate.
Ka pa či narete vi fešto keri ste na fseh področjih MAJSTORI tako kažu brača .........

zobl torek, 18. oktober 2011 ob 10:21


Morti bi toti keri so ne bli na placi, prišli či bi bla kakšna druga glasbena skupina ?
Pa ne gre se za tu, kdo si vuple, pa kdo ne .
Enostavno ti si zaj pomeša jabuke pa gruške, pa nareda kompot, či se gremo karaok, si večina jih vujple stopiti pred mikrofon kda do meli 2 špricara v riti pa do nekaj tan v krivo popevali, okrog pa do vsi pokali od smeha pa de zabavno.

Drugo pa je če maš ti organiziran glasbeni program.

Bodimo realni, Simon nikšni pevec ni, to kaj on popevle to je tak za kakšno domačo zabavo al pa kmečki turizem, ka si ga pozovejo, ka ga napijejo pa se z jega smejejo.

Legionar torek, 18. oktober 2011 ob 10:55

Jaz ne ven, zakej bi v primeri Simona gučali o pogumi? Simon se gre nekšega pevca, zabavljača, takših je v Sloveniji na stotine in ne ven, zakej bi gučali o pogumi, pa zakej bi mi zavolo toga mogli dokazüvati svoj pogum? A zej či un negi popevle, te bi fsi mogli iti to, pa prijeti mikrofone v roke, pa pokozati ka si mi tüdi to vüpamo ali kej? Mislec Pa se še zjokati
od ganjenosti polek či en Simon nekej zapopevle? Lepo vas prosin, ne obsojati lidi, či so ne šli na trg; lidje že vejo zakej so ne šli. Takak so ne šli recimo na gasilko veselico v Lotmerk, ge so špilale nezanimive Navihanke, kda pa so prišli Modrijani, pa je bija trg pun. To je samo primer.
Mogoče pa so lidje že siti raznih enih in istih nastopajočih na lotmerških prireditvah? Ne ven, samo ugiban. Pa kda so loni za Martinovo špilali Mambo Kings, je tudi šotor bija pun, čiglih so točili takšo čmigo, ka me je potlan samo steplo, či sen se samo spotja na tiste žmahe.No, letos pa za Martinovo nažicejte Simona, pa točte opet tisto čaprligo kak loni, pa do ziher lidje prišli. Zloba Samo bog ne dej, ka bi kda organizator kakše fešte v Lotmerki kej narobe nareda. Neeeeeee, to se nemre zgoditi. Lidje so krivi, ka ne grejo. Ka bi z vsakin sranjon mogli zgleja biti zadovoljni.

Dejan torek, 18. oktober 2011 ob 12:35

Zanimivo, kak vedno vsi vse vejo, kakša je bila pijača, hrona, cene, muzika, ... samo nišče tan neje bija Hihihi

Legionar, Simona pa v Lotmerki nemo mogli meti na Martinovanji, ker je že zabookirani v Ormoži Šokiran Nasmeh Bodo pa Glinasti golobi pa Dissmised.

Legionar torek, 18. oktober 2011 ob 13:09

Či vidimo cenik na sliki, te vidimo tüdi cene. Sicer pa je debata nastola, ker ste omenili Simona pa ker so eni jomrali, ka je ne blo obiska.Pa tüdi za muziko takoj lehko vemo kakša je bila, vepa ste omenili nastopajoče. Hihihi Taka ne ven, zakej nebi smeli stvari pokomenterati tüdi tisti, keri smo ne bili tan.

Sicer pa mislin ka je malo nerealno pričaküvati, ka de se na vsaki pesji procesiji v Lotmerki zbralo na küp na stotine i stotine lidi, pa to ob vsaki vüri pa kerikoli den. Lidi je pač treba tüdi s čin prvobiti. To je takak da bi se sprašüvali zakej je na stand-upi Lucije Čirović sfalilo mesta v hoteli, zakej pa jih je na nastopi kerega drügega komika bilo le enih por. Hihihi Se že ve, zakej. Lidje pač na ene stvari grejo, na drüge ne. Eni nemrejo, eni so ge indi, enin se ne do, eni so že pijani, eni betežni, pa tak dale...Očitno določene stvari ne privločijo takak bi si što misla. In očitno je toto prešaje s svojimi nastopajočimi vred ne bija glih nekši veki magnet.

zobl torek, 18. oktober 2011 ob 23:28

Legjonar, fse kej si napisa, sen tudi jas šteja napisati, tak ka nen tebe ponovla.
Enostavno, toti nivo zabave s prešajon grozdja, skokajon prek sena, poslušajon velecenjenega-najbojšega prleškega muzikanta Simona in podobno večine naroda. Tisti keri so šli, jin toti program keri se je dogajal na trgu leži.

Nažalost, tisti keri so se trudili da organizirajo toti dogodek, čistitke za trud in poskus, ampak vse skup je en veki FAIL. Do naslednjega leto do si mogli preštindirati, kakšna jin je ciljna skupina lidi, kere mislijo zvabiti na trg.

Legionar sreda, 19. oktober 2011 ob 08:09

Pa tüdi ime bi si lehko kakšo bolj originalno zmislili, ne pa ka še tü morejo nekoga koperati (Oktoberfest). Zloba

driver sreda, 19. oktober 2011 ob 08:19

mater, eni ste zgleja vso pamet totega sveta pojeli Hjooj

šinfači iz naslanjačov...

Legionar sreda, 19. oktober 2011 ob 08:44

To je ne šinfaje, povemo pač ke si mislimo. Či pa je treba samo vse hvoliti, te pa to tüdi lehko. Kul

Tihomir sreda, 19. oktober 2011 ob 09:50

V biotermah smo veseli, da imamo v Ljutomeru na glavnem trgu prireditve, kot je bila zadnja. Vsaka čas organizatorjem, ker ste se res potrudili. Tudi mi smo šli takoj v akcijo in pripeljali avtobus gostov iz Avstrije.

Mislim, da so take prireditve nujno potrebne, ne glede na to kdo nastopa in kakšni so odzivi nekaterih posameznikov. Ekipi KMDE iskrene čestitke, ker vztrajate in se res trudite dati Ljutomeru nove vsebine, prireditve in nenazadnje oživljanje glavnega trga.

Sam se na žalost nisem mogel udeležiti, ker sem bil v službi, so pa mi gostje, ki so bili navzoči in so tudi tekmovali, z nasmehom na obrazu pripovedovali o dogajanju. To potrebuje Ljutomer. Hvala vsem za dobro idejo, ki jo je potrebno razvijati še v bodoče.

driver sreda, 19. oktober 2011 ob 10:19

Legionar, ti maš pač vedno proti vsem kajkoli je, kritiziraš vse po vrsti, ko pa nešče tebi kej reče pa pokritizira pa se cinično obnašaš, kot da moramo vse hvaliti.

nejpret pri sebi sprejmi kritiko pa potem šinfaj druge..

pa pohvale za prireditev, me ni blo tan, ampak se vidi ka je blo zanimivo in da se vsej nešče trudi.. lenobe iz kavča pa bodo vedno meli kej za glodati

MILAN sreda, 19. oktober 2011 ob 12:23

Mislec meni se vidi brez veze komenterati,zato ka ste stalno eni pa isti proti fsemi. Nejbole znote kej je praf te pa pač tak vervlite.

pravični sreda, 19. oktober 2011 ob 22:40

Strinjam se z zobl-om in Legionar-jem. To ja

Če kdo poda kakšno kritiko je to dobronamerna. Vsaj razbere se lahko takoj, če je ali ni.

In vsak, ki vsaj malo kritično prebere, mu je lahko jasno, da oba pišeta v tem stilu, da povesta dobronamerno kritiko zato, da bi drugič bilo bolje.

Verjamem, da noben ne bi trošil časa za brez veze, da bi podajal slabonamerno kritiko.

Če bi želel komu slabo, potem bi bil tiho in si mislil, le delajte tako dalje.

In končno so tukaj tudi komentarji zato, da vsak pove svoje mnenje.

In če malo kritično razmišlja zraven je še lepše.

Saj, končno, na napakah se učimo.

In če nas kdo opozori na kaj, kar sami mogoče s svojega zornega kota ne vidimo je dobro, da stvari premeljemo in bomo drugič zadevo uredili drugače.

Vsak projekt na koncu rabi refleksijo in k refleksiji povabimo tudi tiste, ki so zadevo videli iz drugega kota.

In na podlagi izdelane refleksije se potem lotimo novega projekta. Mislec

No, zaj pa udrite po meni. TučemBASTJON petek, 21. oktober 2011 ob 19:46

Ploskač Najbolj so mi všeč "mišičnjaki" za računalnikom. (ala zaseka, legič,...)
Verjetno nista nasploh zadovoljna z svojim lajfom.... (upam da sta Hjooj ).

Je pa verjetno res, da so določeni ljudje rasli gor pri samo negativnih dogajanji in s tem se človek ne nafči nič drugega kot 100 % nezadovoljstva.

Saj sploh ne vem kaj bi pisal, pa ne da ne bi imel kaj za napisati, ampak se mi zdi nesmiselno spuščati na nivo "mišičnjakov iza varno skritega".

Par dejstev:
Oktober Vinofest NI nemški oktoberfest( mogoče nekdo ni tega ugotovil Mislec ) Hjooj
Sama prireditev ni bila namišljena, da bi na trg prišlo 2536,5 ljudi Tiho

Igre so bile zelo zanimive, samo nekaj društev se brez razlogov ni udeležilo( kljub potrditvi Zloba )

ŠpricarVino in 18 vzorcev za degustacijo je bilo odličnih To ja
Kateri so bili tam so bili zadovoljni Pomežik
Simon je vredik odpopeva, pa ni imel koncerta, ampak je predstavil tri svoje pesmi + dodatek Kul

Hvala vsem za pohvale( vendar tudi kritike so dobre, vendar po vseh komentarjih na tem portalu, se mi zdi, da "zaseka" pa "legič" najverjetneje ne poznata drugega) Hehe To ja Hjooj

Pa drugo leto opet, ker morem iti, saj nemam telko cejta biti za računlnikom, kot jedva Ploskač Hahaha

"Vidimo se v Lotmerki" pa je zanimivo!

lp
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno