Na sporedu je bilo sedem dirk, tudi dve spominski dirki

Dirko v spomin na Mirka Hanžekoviča je dobil Lennox (Jože Sagaj ml., KK Ljutomer), dirko v spomin na Janka Makoterja pa Fun de Bellande (Paolo Scamardella, KD Sl. Gorice Lenart).

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2023 ob 10:21
Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaške dirke v Ljutomeru

V nedeljo, 18. junija, so na ljutomerskem hipodromu potekale prve letošnje kasaške dirke v Ljutomeru, potem ko so tradicionalne dirke na velikonočni ponedeljek odpadle. Na sporedu je bilo sedem dirk, tudi dve dirki, ko se spomnimo dveh velikanov kasaškega športa - Janka Makoterja in Mirka Hanžekoviča. V dirkah v njun spomin, ki sta bili vrhunec dneva, so se pomerili najboljši slovenski in mednarodni kasači.

V spominski dirki Mirka Hanžekoviča so nastopili 3- do 4-letni slovenski kasači, slavil pa je Lennox z Jožetom Sagajem ml. (KK Ljutomer). V spominski dirki Janka Makoterja so nastopili domači in uvoženi kasači, zmagal pa je francoski kastrat Fun de Bellande z italijanskim voznikom Paolom Scamardello (KD Sl. Gorice Lenart).

V preostalih dirkah so slavili Vaiana Viva (Janko Sagaj, KK Ljutomer), Mon Ami Peški (Ajda Gorenc, KK Stožice Ljubljana), Night Dancer (Roman Jerovšek, KK Komenda), Ulfast (IT) (Roman Jerovšek, KK Komenda) in Carbon Fiber (Marko Gorenc, KK Stožice Ljubljana).

Spodaj so fotografije iz prve dirke, ostale si lahko ogledate v videu.

Vse podrobne rezultate lahko vidite tukaj.



Več v Šport