V neurju številne intervencije, največ podrtega drevja in odkritih streh

Naše kraje je v petek popoldne zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi, kar je ponekod povzročalo številne preglavice.

Prlekija-on.net, sobota, 24. junij 2023 ob 16:00
Veter je podiral drevesa

Veter je podiral drevesa

V petek popoldan je naše kraje ponovno zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi, kar je ponekod povzročalo številne preglavice. V občini Ormož so zabeležili pet dogodkov. Gasilci PGD Bresnica, Hardek, Ivanjkovci, Ormož in Velika Nedelja so odstranili pet podrtih dreves, pokrili eno odkrito streho ter s cestišča odstranili zaščitno ograjo. V soboto so nato v Senešcih, občina Ormož, gasilci PGD Senešci ponovno prekrili plaz s folijo, katero je odneslo neurje 23.06.2023. V naselju Veličane, občina Ormož, pa so gasilci PGD Ivanjkovci v soboto odstranili podrto drevo in tri večje veje katere so ogrožale promet ter počistili cestišče.

Tehnična in druga pomoč 24.06.2023 14:11 ORMOŽ Ob 14.13 so v naselju Veličane, občina Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci odstranili podrto drevo in tri večje veje katere so ogrožale promet ter počistili cestišče.

Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Sobota, 24. junij 2023
Toča oz. sodra v okolici Ormoža in podrta drevesa ter drogovi

Zajelo nas je neurje, v okolici Ormoža padala toča, ponekod podrta drevesa in drogovi


V občini Središče ob Dravi so gasilci PGD Središče ob Dravi s folijo pokrili eno odkrito streho na stanovanjski hiši. V soboto pa so gasilci PGD Središče ob Dravi razžagali podrti drevesi, kateri sta ovirali promet in očistili cestišče.

V občini Sveti Tomaž so zabeležili tri dogodke. Gasilci PGD Koračice so odstranili dve podrti drevesi ter pokrili eno odkrito streho. V občini Dornava so gasilci PGD Polenšak odstranili dve podrti drevesi kateri sta ovirali promet. V občini Gorišnica so gasilci PGD Zamušani odstranili podrto drevo in počistili cestišče. V občini Juršinci so gasilci PGD Gabrnik pokrili eno odkrito streho.

Intervencije gasilcev
Intervencije gasilcev na vzhodu države, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Na območju občine Cerkvenjak so gasilci PGD Cerkvenjak na kraju dogodka razžagali in odstranili podrto drevo s ceste. Na območju občine Sveta Ana so gasilci PGD Sveta Ana na kraju dogodka razžagali in počistili cesto na katero je padlo drevo. Na območju občine Lenart so gasilci PGD Lenart na kraju dogodka razžagali in odstranili podrto drevo s ceste.

Aktivni so bili tudi radgonski gasilci.

Spet celo popoldan na terenu, po neurju, ki je prizadelo naše mesto. Iskrena hvala MK Lisjak Slovenija, ki so nas počastili s hamburgerji. Mimogrede, bili so odlični!!!

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Petek, 23. junij 2023



Več v Narava