Župan Andrej Vrzel sprejel in obdaril uspešne učence in njihove mentorje

Za izstopajoče uspehe na različnih področjih so učenci OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici in njihovi mentorji prejeli knjižne nagrade.

Branko Košti, nedelja, 25. junij 2023 ob 11:55
Sprejem uspešnih učencev in učenk

Sprejem uspešnih učencev in učenk

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel je v petek, 23. junija v Beli dvorani KUS sprejel uspešne učence OŠ Sv. Jurij, kateri so v pravkar zaključenem šolskem letu dosegli izstopajoče uspehe na medobčinskih, regijskih in državnih tekmovanjih na različnih področjih. Kot je župan poudaril v kratkem uvodnem nagovoru, so z doseženimi uspehi v širšem prostoru promovirali ne le svojo šolo, ampak tudi občino.

Zahvalil pa se je tudi mentorjem in mentoricam, ki so z veliko strokovnostjo in zavzetostjo, zraven rednega poučevanja, učence pripravljali na različna tekmovanja, ter tako spodbujali in razvijali njihov potencial na močnih področjih.

Knjižne nagrade iz rok župana so prejeli naslednji učenci in njihovi mentorji:
Sofija Voršič, učenka 3. razreda, za osvojeno zlato državno priznanje iz matematičnega tekmovanja Matemček (mentorica Alenka Ferenc Mlinarič).

Lara Rozmarič, učenka 9.a, za osvojeno zlato Cankarjevo priznanje na tekmovanju, na katerem je bil njen razlagalni spis ocenjen s 47 od možnih 50 točk (mentorica Lidija Jarc).

Bastjan Fekonja, učenec 6.a razreda, za osvojeno 1. mesto in s tem naslov državnega prvaka v konstruktorskem tekmovanju v kategoriji K2 - Konstruiranje s poljubno konstrukcijsko obliko na prireditvi ZOTKINI TALENTI v Ljubljani (mentor Peter Korošec).

Žiga Veberič, Gabriel Klemenčič, Bastjan Fekonja, Jure Gerlica, Tine Zorman, Žana Kegl, Lana Kegl, Nina Fekonja, Julija Karlo, Lana Rozmarič in Neva Golnar, učenci in učenke 6. razreda, za osvojeno 2. mesto na državnem tekmovanju ŠKL v Tee ballu (mentor Rok Lovrec).

Jakob Klemenčič Arnuš in Kristjan Slokan, učenca 5.a razreda, za prejeto častno priznanje na mednarodnem otroškem likovnem natečaju Lidice 2023 za ustvarjanje na temo Ples.




Več v Kultura in izobraževanje