Predpremierno predvajali dokumentarno-igrani film Bratje v vojni

Film prikazuje dogajanje med osamosvojitveno vojno v Prlekiji in Prekmurju leta 1991.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. junij 2023 ob 09:05
Predpremiera filma Bratje v vojni

Predpremiera filma Bratje v vojni

V torek, 27. junija, so v Gledališču Park Murska Sobota doživeli predpremiero celovečernega dokumentarno-igranega filma Bratje v vojni v produkciji Televizije AS režiserja Jana Bilodjeriča, ki prikazuje dogajanje med osamosvojitveno vojno v Prlekiji in Prekmurju leta 1991.

Termin predpremiere je sovpadal z obletnico vojne za Slovenijo, kar je tudi glavna tema filma. Film je bil s strani publike, ki je dodobra napolnila avditorij gledališča, zelo dobro sprejet, v spremljevalnem kulturnem programu pa so dogajanje popestrili domači glasbeniki in pevci.

Častni govornik na prireditvi je bil prvi predsednik RS Milan Kučan, ob njem pa so se za govorniškim odrom zvrstili še predstavniki policijskih in vojaških veteranskih in domoljubnih organizacij. Na koncu dogodka se je direktor TV AS Simon Balažic zahvalil vsem sodelujočim v filmu ter vsem, ki so film tudi finančno podprli. S tem je TV AS dala svoj doprinos k obeležitvi obletnice osamosvojitve ter krepitvi ozaveščanja javnosti, predvsem pa mladih, o pomembnosti ohranjanja vrednot, ki so nas takrat Slovence združevale.




Več v Glasba in film