Ljutomerski policisti zalotili voznika traktorja, ki je v gozdu odlagal smeti

Voznik traktorja s prikolico je po gozdni poti vozil polno prikolico odpadkov in s prikolice v jamo že odvrgel večji kos predmeta.

Prlekija-on.net, petek, 30. junij 2023 ob 10:30
Traktorist je v gozdu odlagal smeti

Traktorist je v gozdu odlagal smeti

Policisti PP Ljutomer so v četrtek med izvajanjem poostrenega nadzora po akciji EKO ugotovili eno kršitev. Voznik traktorja s prikolico je po gozdni poti vozil polno prikolico odpadkov in s prikolice v jamo že odvrgel večji kos predmeta. Policisti so kraj fotografirali, mu prepovedali dodatno odlaganje odpadkov, odvržen kos predmeta pa je bil naložen nazaj na prikolico. Zoper kršitelja bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti ob tem opozarjajo, da je kakršnokoli odlaganje ali odmetavanje smeti v gozdu oz. naravi nedopustno. V skladu z Uredbo o odpadkih je smeti prepovedano puščati v okolju, jih odmetavati ali z njimi nenadzorovano ravnati.

Globa za takšne prekrške je sicer določena v 35. členu Odloka o zbiranju komunalnih odpadkov ter prevozu komunalnih odpadkov na območju Občine Ljutomer in znaša 100 eur za kršitelja, ki je fizična oseba, za pravno osebo znaša globa 1.400 eur, za odgovorno osebo pravne osebe pa 400 eur. A storilca je po navadi težje izslediti, razen če ga zalotimo neposredno pri dejanju ali če poleg smeti odvrže še kakšen dokument, kot se je to pri nas že tudi zgodilo.

Smeti so se znašle v naravi

Smeti, ki so skupaj z dokumentom in vsemi podatki končale v gozdu, so pobrali





Več v Črna kronika