Državljan Romunije nezakonito prevažal dva državljana Nepala in dva Indije

Romunu je bila odvzeta prostost, tujci pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. julij 2023 ob 07:18
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, tri kršitve javnega reda in miru ter tri povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer so policisti storilcu izrekli ukrep prepoved približevanja, in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Včeraj ob 8.40 so policisti na počivališču Grabonoš zaustavili vozilo, katerega je vozil državljan Romunije, v vozilu pa je imel še dva državljana Nepala in dva Indije, kateri so na nezakonit način vstopili v državo. Sprovajalcu je bila odvzeta prostost, tujci pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Eden izmed kršiteljev se ob intervenciji policistov kljub njihovim ukazom ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju Policijske postaje Gornja Radgona.




Več v Črna kronika